Finom előétel svédasztalon, de reggelire vagy vacsorára sem megvetendő...
Főtt marhanyelv
tormás majonézmártással
Hozzávalók 4
személyre: 1 nem túl nagy marhanyelv, só, 1-1 teáskanál szemes bors és borókabogyó, 3-4 babérlevél;
a mártáshoz: 1 tojássárgája, 1 teáskanál mustár, 1,5 dl olaj, 1,5 dl görög
joghurt, 2-3 evőkanál reszelt, ecetes torma, só, cukor, citromlé.
Elkészítése: A
marhanyelvet alaposan megmossuk, majd hideg vízben főni tesszük. Mellédobjuk a
fűszereket, jól megsózzuk, és közepes lángon 1,5-2 óra alatt puhára főzzük
(előző nap is megtehetjük). Hagyjuk kihűlni, majd a nyelvet megtisztítjuk külső
fehéres rétegétől, kb. ½ cm vastagon fölszeleteljük, és leöntjük a tormás
majonézmártással. A mártáshoz a tojássárgáját elkeverjük a mustárral meg kevés
sóval, majd kicsinként hozzákeverjük az olajat, míg sűrű majonézzé nem alakul.
Ezután simára keverjük a joghurttal, beletesszük a tormát, illetve további
sóval, kevés cukorral, valamint ízlés szerinti citromlével ízesítjük.
FI - 2016/12
FI - 2016/12
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése