2016. november 7., hétfő

Főtt marhanyelv tormás majonézmártással

Finom előétel svédasztalon, de reggelire vagy vacsorára sem megvetendő...


Főtt marhanyelv tormás majonézmártással

Hozzávalók 4 személyre: 1 nem túl nagy marhanyelv, só, 1-1 teáskanál szemes bors és borókabogyó, 3-4 babérlevél; a mártáshoz: 1 tojássárgája, 1 teáskanál mustár, 1,5 dl olaj, 1,5 dl görög joghurt, 2-3 evőkanál reszelt, ecetes torma, só, cukor, citromlé.


Elkészítése: A marhanyelvet alaposan megmossuk, majd hideg vízben főni tesszük. Mellédobjuk a fűszereket, jól megsózzuk, és közepes lángon 1,5-2 óra alatt puhára főzzük (előző nap is megtehetjük). Hagyjuk kihűlni, majd a nyelvet megtisztítjuk külső fehéres rétegétől, kb. ½ cm vastagon fölszeleteljük, és leöntjük a tormás majonézmártással. A mártáshoz a tojássárgáját elkeverjük a mustárral meg kevés sóval, majd kicsinként hozzákeverjük az olajat, míg sűrű majonézzé nem alakul. Ezután simára keverjük a joghurttal, beletesszük a tormát, illetve további sóval, kevés cukorral, valamint ízlés szerinti citromlével ízesítjük. 

FI - 2016/12

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. november 7., hétfő

Főtt marhanyelv tormás majonézmártással

Finom előétel svédasztalon, de reggelire vagy vacsorára sem megvetendő...


Főtt marhanyelv tormás majonézmártással

Hozzávalók 4 személyre: 1 nem túl nagy marhanyelv, só, 1-1 teáskanál szemes bors és borókabogyó, 3-4 babérlevél; a mártáshoz: 1 tojássárgája, 1 teáskanál mustár, 1,5 dl olaj, 1,5 dl görög joghurt, 2-3 evőkanál reszelt, ecetes torma, só, cukor, citromlé.


Elkészítése: A marhanyelvet alaposan megmossuk, majd hideg vízben főni tesszük. Mellédobjuk a fűszereket, jól megsózzuk, és közepes lángon 1,5-2 óra alatt puhára főzzük (előző nap is megtehetjük). Hagyjuk kihűlni, majd a nyelvet megtisztítjuk külső fehéres rétegétől, kb. ½ cm vastagon fölszeleteljük, és leöntjük a tormás majonézmártással. A mártáshoz a tojássárgáját elkeverjük a mustárral meg kevés sóval, majd kicsinként hozzákeverjük az olajat, míg sűrű majonézzé nem alakul. Ezután simára keverjük a joghurttal, beletesszük a tormát, illetve további sóval, kevés cukorral, valamint ízlés szerinti citromlével ízesítjük. 

FI - 2016/12

Nincsenek megjegyzések: