Magiritsa, avagy
húsvéti tavaszi leves
Hozzávalók 8-10
személyre: 50 dkg báránybelsőség, 50 dkg csontos bárányhús, 2 nagy hagyma, 2
csokor újhagyma, 2 közepes méretű fejes saláta, 2 marék rizs, 2-3 tojás, 1-2
citrom leve, 1 nagy csokor kapor, só.
Elkészítése: A húst és a belsőségeket alaposan megmossuk,
majd bő vízben főni tesszük. Miután fölforrt, a keletkező habot leszedjük,
enyhén megsózzuk, és csendes lángon hagyjuk puhára főni. Amikor a húsok
megfőttek, kiszedjük a léből, félretesszük, a húslébe pedig beletesszük a
finomra aprított hagymát meg a vékonyan felkarikázott újhagymát. Mikor a leves
fölforrt, hozzáadjuk a rizst, illetve a jól megmosott, csíkokra vágott vagy
összetépkedett salátát, és hagyjuk készre főni. Ezalatt a húst leszedjük a
csontokról, és a belsőségekkel együtt összedaraboljuk. Visszatesszük a levesbe,
és egy-két percig összeforraljuk. Ha szükséges, a levest ekkor vízzel hígítjuk,
és jól kiforraljuk, mielőtt belekerülne a tojásos citrom. Amikor minden
megpuhult, a tojásokat felverjük, majd simára keverjük az ízlés szerinti
citromlével, elkeverjük kevés forró lével, és a leveshez öntjük. Jól
összeforrósítjuk, de már nem forraljuk. Ízlés szerint utánasózunk, végül pedig
bőven megszórjuk aprított kaporral.
HÚSV. - 2017.
HÚSV. - 2017.
2 megjegyzés:
Sok finomságot főztél és sütöttél a húsvétra, néztem őket :-)
Mi Apukámnál töltöttük az ünnepet, nagyon jó volt, és nem is kellett sok mindennel készülődnöm :-)
KÖszönöm, Katalin!
Én sem csináltam túl sok mindent, ezeket még jóval előtte készítettem. :P Örülök, hogy szép ünnepetek volt! :)
Megjegyzés küldése