2017. április 4., kedd

Sonkakrémes szendvics tojással és tavaszi zöldekkel

Ilyen finomságot ettünk szombaton reggelire a kertben. A tojás házi, a tejföl és a retek helyi termék, a kenyér saját sütés, a zöldek pedig a saját kertünkből valók: termesztettek és "vadak" egyaránt. :) Jó étvágyat, ha elkészítitek. :) A laboda most még nagyon pindurka, csak néhány ilyen aprócska bóbitát sikerült találni, de majd megnő...


Sonkakrémes szendvics tojással és tavaszi zöldekkel

Hozzávalók (4 személyre): 10 dkg füstölt tarja, 20 dkg vaj, 5-6 fokhagymaszár vagy 2-3 cikk fokhagyma, 2-3 evőkanál tejföl, só, bors; 
a tálaláshoz: friss vagy pirított kenyér, 4 főtt tojás, újhagyma, hónapos retek, salátaboglárka, sóskalevelek, kerti laboda.


Elkészítése: A sonkát ledaráljuk vagy nagyon finomra aprítjuk. A vajat habosra dolgozzuk, majd összekeverjük a sonkával és a felaprított fokhagymaszárral. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A kenyérszeleteket megkenjük sonkakrémmel, kirakjuk tojáskarikákkal, valamint zöldekkel, és újhagymával meg retekkel fogyasztjuk. 

FF - 2017/4

1 megjegyzés:

Katalin írta...

A hazainál nincs is jobb :-)

Related Posts with Thumbnails

2017. április 4., kedd

Sonkakrémes szendvics tojással és tavaszi zöldekkel

Ilyen finomságot ettünk szombaton reggelire a kertben. A tojás házi, a tejföl és a retek helyi termék, a kenyér saját sütés, a zöldek pedig a saját kertünkből valók: termesztettek és "vadak" egyaránt. :) Jó étvágyat, ha elkészítitek. :) A laboda most még nagyon pindurka, csak néhány ilyen aprócska bóbitát sikerült találni, de majd megnő...


Sonkakrémes szendvics tojással és tavaszi zöldekkel

Hozzávalók (4 személyre): 10 dkg füstölt tarja, 20 dkg vaj, 5-6 fokhagymaszár vagy 2-3 cikk fokhagyma, 2-3 evőkanál tejföl, só, bors; 
a tálaláshoz: friss vagy pirított kenyér, 4 főtt tojás, újhagyma, hónapos retek, salátaboglárka, sóskalevelek, kerti laboda.


Elkészítése: A sonkát ledaráljuk vagy nagyon finomra aprítjuk. A vajat habosra dolgozzuk, majd összekeverjük a sonkával és a felaprított fokhagymaszárral. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A kenyérszeleteket megkenjük sonkakrémmel, kirakjuk tojáskarikákkal, valamint zöldekkel, és újhagymával meg retekkel fogyasztjuk. 

FF - 2017/4

1 megjegyzés:

Katalin írta...

A hazainál nincs is jobb :-)