2017. április 30., vasárnap

Spárga-zöldborsó krémleves

Most kezdem felfedezgetni a spárgát... Még mindig elég drága, de néha rászánom a pénzt. Ezúttal nem nagyáruházból vettem, hanem helyi termelőtől, aki épp a környéken termeszti a spárgát. Ez a leves nagyon finom lett vele. Ha "rendes" krumplival készül, akkor a színe is egy picivel elevenebb zöld lesz, de én szándékosan csináltam édesburgonyával. És semmiféle tejtermék nem hiányzott belőle. 


Spárga-zöldborsó krémleves 

Hozzávalók 4 személyre: 30-30 dkg zöld spárga, zöldborsó és édesburgonya, 1 csokor újhagyma, 5-6 cikk fokhagyma, olaj, só, bors; továbbá: a spárgacsúcsok, 10-15 dkg szalonna.


Elkészítése: Kevés olajon megdinszteljük a felkarikázott újhagymát, majd rádobjuk a zöldborsót meg a feldarabolt spárgasípokat (miután csúcsaikat levágtuk). Öntünk rá kevés vizet, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott édesburgonyát, illetve a fele fokhagymát, felöntjük még kevés vízzel, vagy ha van, húsalaplével, megsózzuk, és szintén fedő alatt az egészet puhára pároljuk. Ekkor a levét leszűrjük, a zöldségeket a maradék fokhagymával együtt turmixgépben vagy botmixerrel simára turmixoljuk, majd a leszűrt lével tetszés szerint hígítjuk. Utánasózunk, borssal ízesítjük, és még egyszer fölforraljuk. A szalonnát pici kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, a szalonnapörcöt félretesszük. Forró serpenyőben 1 evőkanál olajon hirtelen megpirítjuk a spárgacsúcsokat, majd a levest a spárgával, illetve szalonnapörccel megszórva kínáljuk. 

FF - 2017/5

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. április 30., vasárnap

Spárga-zöldborsó krémleves

Most kezdem felfedezgetni a spárgát... Még mindig elég drága, de néha rászánom a pénzt. Ezúttal nem nagyáruházból vettem, hanem helyi termelőtől, aki épp a környéken termeszti a spárgát. Ez a leves nagyon finom lett vele. Ha "rendes" krumplival készül, akkor a színe is egy picivel elevenebb zöld lesz, de én szándékosan csináltam édesburgonyával. És semmiféle tejtermék nem hiányzott belőle. 


Spárga-zöldborsó krémleves 

Hozzávalók 4 személyre: 30-30 dkg zöld spárga, zöldborsó és édesburgonya, 1 csokor újhagyma, 5-6 cikk fokhagyma, olaj, só, bors; továbbá: a spárgacsúcsok, 10-15 dkg szalonna.


Elkészítése: Kevés olajon megdinszteljük a felkarikázott újhagymát, majd rádobjuk a zöldborsót meg a feldarabolt spárgasípokat (miután csúcsaikat levágtuk). Öntünk rá kevés vizet, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott édesburgonyát, illetve a fele fokhagymát, felöntjük még kevés vízzel, vagy ha van, húsalaplével, megsózzuk, és szintén fedő alatt az egészet puhára pároljuk. Ekkor a levét leszűrjük, a zöldségeket a maradék fokhagymával együtt turmixgépben vagy botmixerrel simára turmixoljuk, majd a leszűrt lével tetszés szerint hígítjuk. Utánasózunk, borssal ízesítjük, és még egyszer fölforraljuk. A szalonnát pici kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, a szalonnapörcöt félretesszük. Forró serpenyőben 1 evőkanál olajon hirtelen megpirítjuk a spárgacsúcsokat, majd a levest a spárgával, illetve szalonnapörccel megszórva kínáljuk. 

FF - 2017/5

Nincsenek megjegyzések: