2018. március 28., szerda

Báránytekercs párolt káposztaágyon


Mint ígértem, itt a következő bárányos recept. Ha ez jobban tetszik, készítsétek el ezt. 


Báránytekercs párolt káposztaágyon 

Hozzávalók (4 személyre): 1 nagy bárányhasfal (lebenyszerű, vékony húsdarab), 20 dkg száraz kenyér, 2 sárgarépa, 2 hagyma, 1 maréknyi fokhagymacikk, 1 tojás, 2 dkg szárított vargánya, só, bors, olaj, szárított bazsalikom;
a körethez: 80 dkg friss káposzta, 2 hagyma, 2 nagy evőkanál sertészsír, fehérborecet, só, cukor.

Elkészítése: A bárányhasfalat megszórjuk sóval és borssal, mindkét oldalán bedörzsöljük zúzott fokhagymával, és félretesszük. A vargányát langyos vízbe, a feldarabolt száraz kenyeret hideg vízbe áztatjuk. A hagymát finomra aprjtjuk, a sárgarépát lereszeljük a kis lyukú reszelőn, és a kettőt  megdinszteljük kevés olajon. A vége felé hozzáadjuk a maradék összezúzott fokhagymát, és együtt is dinszteljük. A kenyeret jól kifacsarjuk és összemorzsoljuk, hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket, az összeaprított vargányát meg a tojást, sóval, borssal meg szárított bazsalikommal ízesítjük, és alaposan összedolgozzuk. Kiterítjük a bárányhasfalat, rásimítjuk a tölteléket, és a lehető legszorosabban feltekerjük. A tekercset először enyhén megolajozott sütőpapírba tekerjük, majd több rétegű alufóliába csavarjuk, két végét megszorítju. Hőálló edénybe fektetjük, kevés vizet öntünk alá, és 1 óra – 1 óra 20 percig 180 fokon sütjük-pároljuk. Az utolsó 10 percben kicsomagolhatjuk, és ha szükséges, fólia nélkül toljuk vissza pirulni egy keveset. Miután elkészült, 5-10 percig hagyjuk pihenni, majd utána szeleteljük, és az időközben elkészült körettel kínáljuk. A körethez a káposztát vékonyra gyaluljuk, a hagymát pedig finomra aprítjuk. A zsírt megolvasztjuk, megdinszteljük rajta először a hagymát, majd rádobjuk a káposztát, és megsózzuk. Eleinte folyamatosan kavargatva, majd, miután a káposzta kissé összeesett, kevés vizet öntögetve alá és gyakran megkavarva dinszteljük készre. Mikor a káposzta megpuhult, az edény egyik felébe húzzuk, rászórunk 1-2 evőkanálnyi cukrot, és hagyjuk megkaramellizálódni. Végül összekeverjük, és ízlés szerint savanyítjuk fehérborecettel, illetve szükség szerint utánasózunk.

HÚSV. - 2018.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2018. március 28., szerda

Báránytekercs párolt káposztaágyon


Mint ígértem, itt a következő bárányos recept. Ha ez jobban tetszik, készítsétek el ezt. 


Báránytekercs párolt káposztaágyon 

Hozzávalók (4 személyre): 1 nagy bárányhasfal (lebenyszerű, vékony húsdarab), 20 dkg száraz kenyér, 2 sárgarépa, 2 hagyma, 1 maréknyi fokhagymacikk, 1 tojás, 2 dkg szárított vargánya, só, bors, olaj, szárított bazsalikom;
a körethez: 80 dkg friss káposzta, 2 hagyma, 2 nagy evőkanál sertészsír, fehérborecet, só, cukor.

Elkészítése: A bárányhasfalat megszórjuk sóval és borssal, mindkét oldalán bedörzsöljük zúzott fokhagymával, és félretesszük. A vargányát langyos vízbe, a feldarabolt száraz kenyeret hideg vízbe áztatjuk. A hagymát finomra aprjtjuk, a sárgarépát lereszeljük a kis lyukú reszelőn, és a kettőt  megdinszteljük kevés olajon. A vége felé hozzáadjuk a maradék összezúzott fokhagymát, és együtt is dinszteljük. A kenyeret jól kifacsarjuk és összemorzsoljuk, hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket, az összeaprított vargányát meg a tojást, sóval, borssal meg szárított bazsalikommal ízesítjük, és alaposan összedolgozzuk. Kiterítjük a bárányhasfalat, rásimítjuk a tölteléket, és a lehető legszorosabban feltekerjük. A tekercset először enyhén megolajozott sütőpapírba tekerjük, majd több rétegű alufóliába csavarjuk, két végét megszorítju. Hőálló edénybe fektetjük, kevés vizet öntünk alá, és 1 óra – 1 óra 20 percig 180 fokon sütjük-pároljuk. Az utolsó 10 percben kicsomagolhatjuk, és ha szükséges, fólia nélkül toljuk vissza pirulni egy keveset. Miután elkészült, 5-10 percig hagyjuk pihenni, majd utána szeleteljük, és az időközben elkészült körettel kínáljuk. A körethez a káposztát vékonyra gyaluljuk, a hagymát pedig finomra aprítjuk. A zsírt megolvasztjuk, megdinszteljük rajta először a hagymát, majd rádobjuk a káposztát, és megsózzuk. Eleinte folyamatosan kavargatva, majd, miután a káposzta kissé összeesett, kevés vizet öntögetve alá és gyakran megkavarva dinszteljük készre. Mikor a káposzta megpuhult, az edény egyik felébe húzzuk, rászórunk 1-2 evőkanálnyi cukrot, és hagyjuk megkaramellizálódni. Végül összekeverjük, és ízlés szerint savanyítjuk fehérborecettel, illetve szükség szerint utánasózunk.

HÚSV. - 2018.


Nincsenek megjegyzések: