Itt egy újabb pite, amit csirkehússal készítettem, de ez mégis teljesen más lett, mint az előző:
Csirkés pite
brokkolival, kukoricával
Hozzávalók 4-5
személyre: 65 dkg csirkehús (kicsontozott comb vagy comb és mell vegyesen), 2
hagyma, 2 sárgarépa, 1 piros húsú kápia
paprika, zsiradék, só, bors;
a tésztához: 15
dkg fehérliszt, 15 dkg graham- vagy teljes kiőrlésű liszt, ½ - ½ mokkáskanál só
és bors, 18 dkg hideg vaj, 1-2 evőkanál víz;
továbbá: 40 dkg
friss vagy fagyasztott brokkolirózsa, 1 kukoricakonzerv, 4 tojás, 2 dl tejszín,
só, bors, ½ teáskanál szódabikarbóna liszt.
Elkészítése:
Először elkészítjük a tésztát. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal
összevegyítjük, és 1-2 evőkanál víz hozzáadásával összeállítjuk. Fóliába
csomagolva hűtőbe tesszük kb. 30 percre. A töltelékhez a meghámozott sárgarépát
és hagymát a hússal együtt ledaráljuk. 3-4 evőkanál zsiradékot hevítünk egy
serpenyőben, hozzáadjuk a zöldséges húst, állandóan kavargatva fehéredésig
pirítjuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk, és
fedő alatt addig pároljuk, míg zsírjára nem sül. A brokkolit kis rózsákra
szedjük, jól megmossuk, majd sós-szódabikarbónás vízben újraforrástól számított
3 percig főzzük. Hideg vízbe szedjük ki, majd leszűrjük. A kukoricakonzervet is
leszűrjük. A hideg tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kibélelünk vele egy
26 cm-es magas falú piteformát úgy, hogy az oldalait is takarja (nem kell
kikenni). Vaksütéssel (a közepébe papírt téve, és babbal, lencsével megtöltve)
kb. 20 percig sütjük 190 fokon, majd a lencsét és a papírt eltávolítva további
6-7 percig sütjük. Ezalatt a húst összevegyítjük a kukoricával meg a
brokkolival, ízlés szerint utánaízesítünk. A tojásokat felverjük, elkeverjük a
tejszínnel, illetve sózzuk, borsozzuk. A húsos keveréket elsimítjuk az
elősütött tésztában, ráöntjük a tojást (villával segítünk itt-ott, hogy jól
befolyjon a töltelék közé), és 190 fokos sütőben további 25-30 percig
sütjük.
ÉÍ - 2018/TAVASZ
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése