Hamarosan itt az eperszezon. Ki kell próbálni ezt is. A gyerekek imádni fogják. :)
Cukordarás,
epres palacsinta
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál sütőpor, ½ teáskanál
szódabikarbóna, 1 csipet só, 2 kicsi tojás, 2,7 dl író vagy 2,5 dl tej és 2
evőkanál hígabb joghurt, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál rumaroma, 20 dkg eper,
színes szórócukor vagy cukordara, vaj.
Elkészítése:
Egy tálban összevegyítjük a száraz alapanyagokat, majd hozzáöntjük az
összekevert folyékony hozzávalókat. Addig keverjük, amíg a massza jól össze nem
áll, de nem szabad túlkeverni. Ha szükséges, még önthetünk hozzá 1-2
evőkanálnyi írót vagy tejet/joghurtot. Meglehetősen sűrű, szottyanós masszát
kell kapnunk. Miután elkészült, lazán beleforgatjuk a kis kockákra felvágott
eper háromnegyed részét is. Vajjal vékonyan megkent serpenyőbe kb. 10 cm
átmérőjű palacsintákat öntünk, 1-3 percig sütjük az egyik oldalát közepes
lángon, majd mielőtt átfordítanánk, megszórjuk 1-1 evőkanálnyi cukordarával. A
másik oldalán már csak keveset sütjük, vigyázzunk, mert a cukorka elkezdhet
karamellizálódni. További eperrel, esetleg tejszínhabbal, fagylalttal
kínálhatjuk.
ÉÍ - TAVASZ/2018.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése