Hagyományos töltött tojás (Pástétomos töltelékkel)
Hozzávalók 4 személyre: 8 tojás, 1 kisebb májpástétom, 1 kics hagyma vagy 1-2 cikk fokhagyma, 2-3 dl majonéz, 1 dl sűrű joghurt, só, bors, cukor, citromlé.
Elkészítése: A tojásokat keményre
főzzük, lehűtjük és meghámozzuk. Mindegyiket kettévágjuk, sárgáját kikaparjuk
és villával összetörjük. Ezután összedolgozzuk a májpástétommal, a lereszelt
hagymával vagy fokhagymával, illetve annyi (1-2 evőkanálnyi) majonézzel,
amennyi szükséges, hogy puha, krémes, de formáját jól megtartó tölteléket
kapjunk. Sóval és borssal ízesítjük. A kész krémet betöltjük a fél
tojásfehérjékbe, majd beleállítjuk az időközben elkészített mártásba. A
mártáshoz a maradék majonézt simára keverjük a joghurttal, sóval, borssal,
cukorral és citromlével ízesítjük. Tetszés szerint díszítjük.
A FŐZ. ISK/2018.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése