Gazdaságos, finom, laktató leves télen-nyáron.
Csirkegombócleves
Hozzávalók (4
személyre): 1 csirkefarhát, 1 csirkemellcsont bőrével együtt, vagy 30 dkg
csirkehús, 3 sárgarépa, 1-2 szárzeller, 1 csokor újhagyma, 1 nagy paradicsom
vagy 2 dl paradicsomlé, 7 dkg rizs, 1 tojás, 1-2 evőkanál búzadara, 2 cikk
fokhagyma, só, bors, citromlé.
KAL - 2019.
BA - 2018/10.
Supă cu perişoare de pui
Ingrediente pentru 4 persoane: 300 g carne de pui
sau părţile cu os ale unui pui (spate, spinare, gât, aripi), 3 morcovi, 1-2
tulpini de apio (ţelină-tulpină), 1 legătură ceapă verde sau 1 praz mai mic, 1
roşie mare sau 200 ml bulion de roşii, 70 g orez, 1 ou, 1-2 linguri griş din
grâu, 2 căţei de usturoi, sare, piper, zeamă de lămâie, pătrunjel verde.
Prepararea: Se pune la fiert carnea de pui în apă
rece, se spumează, se sărează, după care se lasă la fiert până ce se găteşte.
Se fierbe separat orezul în apă cu sare şi se strecoară. Se strecoară şi supa,
se pune la fiert şi se adaugă legumele tăiate rondele şi roşia tăiată cubuleţe.
Dacă se foloseşte bulion, se adaugă la supă doar când legumele sunt deja
fierte. Carnea fiartă se dă prin maşina de tocat, se amestecă cu orezul fiert,
usturoiul tocat şi oul şi se adaugă griş cât e nevoie pentru a se obţine a
compoziţie bună de modelat. Se asezonează cu sare şi piper, se formează
perişoare, se adaugă la supă şi se fierb până ce se ridică la suprafaţă. Dacă e
nevoie se completează supa cu apă, se lasă să dea în câteva clocote, se
potriveşte de sare şi se adaugă puţină zeamă de lămâie. Se serveşte presărat cu
pătrunjel verde.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése