Ez egy maradékhasznosító recept, a tegnapi ebédünk maradéka - tejszínes-paradicsomos csirkeragu és főtt rizs - végezték benne földi pályafutásukat. :)
Gazdag zöldségleves csirkehússal
Az adag 6-8 személyre szól, nekünk holnapra is jut belőle.
Elkészítése: Vizet forraltam, beletettem kb. 2 evőkanál paprikalekvárt
(darált paprika), majd 3-4 már szomorkás (enyhén fonnyadozó :P ) zellerszárat
is belevágtam. Ezután került bele a kis kockákra vágott közepes paszternák,
majd néhány perc múlva egy kockára vágott óriási krumpli (2-3 kisebb), 2-3 szál
újhagyma zöldjével együtt és 1 szál új fokhagyma, szintén zöldjével együtt.
Mikor minden puhára főtt, beletettem 2-3 maréknyi főtt rizst és a tegnapi
paradicsomos-tejszínes csirkeragu maradékát. Kipótoltam vízzel a megfelelő
sűrűségűre, és jól kiforraltam. Végül sóztam, almaecettel enyhén savanyítottam,
és megszórtam apróra vágott petrezselyemzöld és lestyán keverékével. Én
zöldhagymával ettem. :)
Maradékok híján ugyanígy indítanám a levest, csak a rizst a
zöldségekkel együtt tenném oda főni, illetve a pici húskockákat először
megpirítanám 2 evőkanálnyi olajon, és utána tenném a levesbe 1 felkockázott
paradicsom kíséretében. Még kb. 10 percig főzném a levest, és utána tennék bele
egy kicsi tejszínt vagy tejfölt, de akár el is maradhatna, és tehetne mindenki
a tányérjába.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése