Nagyon tartalmas, nagyon laktató, különleges ízhatású fogás. Ezt készítettem a legutóbbi zöldségnapomon. Bármilyen feltéttel lehet tálalni, én pirosra sütött szalonnataréjjal és ecetes csilivel ettem délben, este pedig "üresen" .
Currys sárgaborsó-főzelék
Hozzávalók: 50 dkg sárgaborsó, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, 2 babérlevél, 1 teáskanál currypor, 0,5 teáskanál őrölt kömény, 2 evőkanál tejföl, só
Elkészítése:
A sárgaborsót többször megmossuk hideg vízben, és beáztatjuk, ha eszünkbe jut idejében:D. Ha nem, akkor sem baj, kb. 10-15 perccel később fő meg, de ennyi az egész hátránya. :) Hideg vízben (jó két-három ujjnyival lepje el a borsót) odatesszük főni, enyhén megsózzuk és beledobjuk a babérlevelet is. Közben a hagymát is megtisztítjuk, apróra vágjuk és a borsóhoz adjuk. Így főzzük puhára. Amikor a levét majdnem elfőtte (de azért inkább maradjon hígabb, mert hűlés közben amúgyis keményszik), beletesszük a zúzott fokhagymát, a curryport és az őrölt köményt, sózzuk ízlés szerint, illetve elkeverjük benne a tejfölt. Hagyjuk még kettőt-hármat lobbanni és félrevesszük a tűzhelyről. Lehet adni mellé bármilyen húsos pörköltfélét, gombapörköltet, húsos vagy hús nélküli fasírtot, kolbászt, virslit, de egyszerű sült szalonnával is finom. Jó étvágyat hozzá!
KAL - 2012
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2011. február 5., szombat
Currys sárgaborsó-főzelék
Nagyon tartalmas, nagyon laktató, különleges ízhatású fogás. Ezt készítettem a legutóbbi zöldségnapomon. Bármilyen feltéttel lehet tálalni, én pirosra sütött szalonnataréjjal és ecetes csilivel ettem délben, este pedig "üresen" .
Currys sárgaborsó-főzelék
Hozzávalók: 50 dkg sárgaborsó, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, 2 babérlevél, 1 teáskanál currypor, 0,5 teáskanál őrölt kömény, 2 evőkanál tejföl, só
Elkészítése:
A sárgaborsót többször megmossuk hideg vízben, és beáztatjuk, ha eszünkbe jut idejében:D. Ha nem, akkor sem baj, kb. 10-15 perccel később fő meg, de ennyi az egész hátránya. :) Hideg vízben (jó két-három ujjnyival lepje el a borsót) odatesszük főni, enyhén megsózzuk és beledobjuk a babérlevelet is. Közben a hagymát is megtisztítjuk, apróra vágjuk és a borsóhoz adjuk. Így főzzük puhára. Amikor a levét majdnem elfőtte (de azért inkább maradjon hígabb, mert hűlés közben amúgyis keményszik), beletesszük a zúzott fokhagymát, a curryport és az őrölt köményt, sózzuk ízlés szerint, illetve elkeverjük benne a tejfölt. Hagyjuk még kettőt-hármat lobbanni és félrevesszük a tűzhelyről. Lehet adni mellé bármilyen húsos pörköltfélét, gombapörköltet, húsos vagy hús nélküli fasírtot, kolbászt, virslit, de egyszerű sült szalonnával is finom. Jó étvágyat hozzá!
KAL - 2012
Currys sárgaborsó-főzelék
Hozzávalók: 50 dkg sárgaborsó, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, 2 babérlevél, 1 teáskanál currypor, 0,5 teáskanál őrölt kömény, 2 evőkanál tejföl, só
Elkészítése:
A sárgaborsót többször megmossuk hideg vízben, és beáztatjuk, ha eszünkbe jut idejében:D. Ha nem, akkor sem baj, kb. 10-15 perccel később fő meg, de ennyi az egész hátránya. :) Hideg vízben (jó két-három ujjnyival lepje el a borsót) odatesszük főni, enyhén megsózzuk és beledobjuk a babérlevelet is. Közben a hagymát is megtisztítjuk, apróra vágjuk és a borsóhoz adjuk. Így főzzük puhára. Amikor a levét majdnem elfőtte (de azért inkább maradjon hígabb, mert hűlés közben amúgyis keményszik), beletesszük a zúzott fokhagymát, a curryport és az őrölt köményt, sózzuk ízlés szerint, illetve elkeverjük benne a tejfölt. Hagyjuk még kettőt-hármat lobbanni és félrevesszük a tűzhelyről. Lehet adni mellé bármilyen húsos pörköltfélét, gombapörköltet, húsos vagy hús nélküli fasírtot, kolbászt, virslit, de egyszerű sült szalonnával is finom. Jó étvágyat hozzá!
KAL - 2012
6 megjegyzés:
- trendo írta...
-
Olyan furcsa számomra, hogy milyen sokan nem szeretik a sárgaborsót :)
Pedig, currysen vagy anélkül, nagyon finom! :) - 2011. február 6. 9:01
- sedith írta...
-
Trendo, talán nem is azzal van a baj, hogy nem szeretik, inkább az a helyzet, hogy nem ismerik. Pl. édesanyám sem főzött sok hüvelyest, a babon kívül aligha volt valami az asztalunkon!
Én tudatosan iktatok be néha ilyesmit, de szerencsére szeretjük is.:)
Valóban finom curry nélkül is, most így készítettem. - 2011. február 6. 9:25
- családi tűzhely írta...
-
Jó ötlet! Legközelebb én is teszek curryt a sárgaborsóhoz:)
- 2011. február 6. 10:24
- Ottis írta...
-
Én is nagyon szeretem a sárgaborsót és a belőle készült főzeléket is :-)
- 2011. február 6. 14:15
- Ditta tortái írta...
-
Én is imádom,nagyon finom lehetett,egészséges és finom:-)
- 2011. február 6. 18:13
- Bianka írta...
-
Nagyon finom lehet ez a változat is
- 2011. február 7. 18:00
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Olyan furcsa számomra, hogy milyen sokan nem szeretik a sárgaborsót :)
Pedig, currysen vagy anélkül, nagyon finom! :)
Trendo, talán nem is azzal van a baj, hogy nem szeretik, inkább az a helyzet, hogy nem ismerik. Pl. édesanyám sem főzött sok hüvelyest, a babon kívül aligha volt valami az asztalunkon!
Én tudatosan iktatok be néha ilyesmit, de szerencsére szeretjük is.:)
Valóban finom curry nélkül is, most így készítettem.
Jó ötlet! Legközelebb én is teszek curryt a sárgaborsóhoz:)
Én is nagyon szeretem a sárgaborsót és a belőle készült főzeléket is :-)
Én is imádom,nagyon finom lehetett,egészséges és finom:-)
Nagyon finom lehet ez a változat is
Megjegyzés küldése