2011. május 30., hétfő

Rántott, sajtos tekercs

Még húsvétra készítettem ezt a finom húsfélét, de végül csak az ünnep után került sor az elfogyasztására. Előnye és jellegzetessége, hogy a tekercselést előre el kell végezni, a panírozás pedig történhet "helyben".

Rántott, sajtos pulykatekercs

Hozzávalók: 1 pulykamellfilé, 30 dkg sajt, 3 főtt tojás, 1 nyers tojás, 2-3 evőkanál tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, opcionálisan: levesben főtt sárgarépa; a panírozáshoz: 4 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez

Elkészítése:
A húst megmossuk, megtörölgetjük, majd úgy vágjuk fel, hoyg két nagyobbacska szeletet kapjunk. Fólia alatt vékonyra veregetjük, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagymaporral. A főtt tojást villával összetörjük, hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet, a nyers tojást és néhány evőkanál tejfölt, majd simára dolgozzuk. A húst fóliára fektetjük, megkenjük tojásos masszával, ráhelyezzük a vékonyra szeletelt sajtot (illetve a csíkokra vágott főtt sárgarépát), és a fólia segítségével a lehető legszorosabban feltekerjük. 2-3 órára mélyhűtőbe tesszük, majd amikor már fagyos, de még jól szeletelhető, 1 cm vastag karikákra vágjuk. A tekercseket egymás mellé helyezzük egy tálcára és visszatesszük a fagyasztóba. (Több réteget is tehetünk egymásra, csak akkor válasszuk el fóliával!) Felhasználáskor a fagyos tekercseket lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró, bő olajban, lassú tűzön aranybarnára sütjük. Bármivel tálalható, mi tavaszi zöldekből (salátaboglárka, sóska, tyúkhúr, friss fokhagyma, dió) készült pestóval ettük.

EK - 2015/4

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Istenien néz ki

Kati írta...

Fincsi lehetett.

Related Posts with Thumbnails

2011. május 30., hétfő

Rántott, sajtos tekercs

Még húsvétra készítettem ezt a finom húsfélét, de végül csak az ünnep után került sor az elfogyasztására. Előnye és jellegzetessége, hogy a tekercselést előre el kell végezni, a panírozás pedig történhet "helyben".

Rántott, sajtos pulykatekercs

Hozzávalók: 1 pulykamellfilé, 30 dkg sajt, 3 főtt tojás, 1 nyers tojás, 2-3 evőkanál tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, opcionálisan: levesben főtt sárgarépa; a panírozáshoz: 4 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez

Elkészítése:
A húst megmossuk, megtörölgetjük, majd úgy vágjuk fel, hoyg két nagyobbacska szeletet kapjunk. Fólia alatt vékonyra veregetjük, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagymaporral. A főtt tojást villával összetörjük, hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet, a nyers tojást és néhány evőkanál tejfölt, majd simára dolgozzuk. A húst fóliára fektetjük, megkenjük tojásos masszával, ráhelyezzük a vékonyra szeletelt sajtot (illetve a csíkokra vágott főtt sárgarépát), és a fólia segítségével a lehető legszorosabban feltekerjük. 2-3 órára mélyhűtőbe tesszük, majd amikor már fagyos, de még jól szeletelhető, 1 cm vastag karikákra vágjuk. A tekercseket egymás mellé helyezzük egy tálcára és visszatesszük a fagyasztóba. (Több réteget is tehetünk egymásra, csak akkor válasszuk el fóliával!) Felhasználáskor a fagyos tekercseket lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró, bő olajban, lassú tűzön aranybarnára sütjük. Bármivel tálalható, mi tavaszi zöldekből (salátaboglárka, sóska, tyúkhúr, friss fokhagyma, dió) készült pestóval ettük.

EK - 2015/4

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Istenien néz ki

Kati írta...

Fincsi lehetett.