2011. május 15., vasárnap

Kéksajtos töltött tojás

A KIFŐZTÜK 5. számában található meg a recept sok más finomság mellett.



Kéksajtos töltött tojás


Hozzávalók személyenként:
2 tojás
3 dkg kéksajt
4-5 evőkanál tejszín
fél csokor snidling
bors

Elkészítése: 
A tojást 8 perc alatt keményre főzzük, majd hideg vízbe állítva kihűtjük. Megtisztítjuk a héjától, hosszában kettévágjuk, a sárgáját kikaparjuk. A sajtot és a tojások sárgáját villával összetörjük, hozzáadjuk a nem túl finomra aprított snidlinget, borsozzuk, illetve, ha még szükséges, sózzuk (vigyázat, mert a sajt eleve sós), majd kanalanként tejszínt adagolunk hozzá, és sima, krémes masszává dolgozzuk. A krémet habzsákba tesszük és megtöltjük vele a fehérjéket. Pirítóssal, teával, esetleg retekkel és uborkával finom reggeli vagy vacsora. 
Húsnapon fogyasztható. 

9 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta, gondolom kéksajt helyett másfajta sajtot is lehet hozzá adni?

4Gyerek írta...

hát igen, a kéksajt meg én nem igazán vagyunk köszönő viszonyban.
bár ilyen csekély mennyiségben gondolom nem "bánt"

judit60 írta...

Hát a kéksajttal nekem is problémáim vannak, de azt hiszem ezt azért kipróbálnám.

Kati írta...

Tetszik, már a Kifőztükben tetszett amikor láttam.

4Gyerek írta...

az;rt megnyugtató, hogy kéksajt témakörben nem vagyok kakukktojás.

Mónika írta...

Nagyon jól hangzik, mind a kettőt imádjuk!
- alkalomadtán kipróbálom, megjegyeztem magamnak!
:)

Bianka írta...

Remekül néz ki

sedith írta...

Éva, természetesen, lehet más sajttal is készíteni, csak akkor sajtos töltött tojás lesz. :)

4gyerek-Éva és Judit, az ember ízlése időnként változik. 10 évvel ezelőtt, amikor Svájcban hónapokig tobzódtam az különbnél-különb sajtfélékben, csak öklendeztem a kékpenészes sajtnak, vagy pfujjogtam a gyümölcs-hús kombinációnak. Azóta meg imádom mindkettőt. Szerintem ki lehet próbálni kicsiben, mert ekkora mennyiségben tényleg nem túl kiütköző ízű, mégis teljesen egyedi aromát kap tőle a töltelék. És ki tudja, talán picivel jobban megbarátkoztok?!:)

4Gyerek-Éva, mint írtam, nemrég még én is a te táborodat erősítettem. Szerintem az a gond, hogy mifelénk egyszerűen nincs kultúrája az ilyen sajtoknak, nem vagyunk szokva velük, és valljuk be, zsebünk sincs igazán hozzá. De azért nagy azok tábora is, akik kedvelik, sőt imádják.:)

Mónika, csak bátran! Ha nincs ellenérzés a kéksajttal szemben, nem foghatsz mellé vele.:)

Bianka, köszönöm. :)

Kreatív konyha írta...

Ez a recepted nagyon tetszik! És ennyi idő elteltével húsvét után ismét ennék bármilyen töltött tojást! Ki fogom próbálni! Köszi

Related Posts with Thumbnails

2011. május 15., vasárnap

Kéksajtos töltött tojás

A KIFŐZTÜK 5. számában található meg a recept sok más finomság mellett.



Kéksajtos töltött tojás


Hozzávalók személyenként:
2 tojás
3 dkg kéksajt
4-5 evőkanál tejszín
fél csokor snidling
bors

Elkészítése: 
A tojást 8 perc alatt keményre főzzük, majd hideg vízbe állítva kihűtjük. Megtisztítjuk a héjától, hosszában kettévágjuk, a sárgáját kikaparjuk. A sajtot és a tojások sárgáját villával összetörjük, hozzáadjuk a nem túl finomra aprított snidlinget, borsozzuk, illetve, ha még szükséges, sózzuk (vigyázat, mert a sajt eleve sós), majd kanalanként tejszínt adagolunk hozzá, és sima, krémes masszává dolgozzuk. A krémet habzsákba tesszük és megtöltjük vele a fehérjéket. Pirítóssal, teával, esetleg retekkel és uborkával finom reggeli vagy vacsora. 
Húsnapon fogyasztható. 

9 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta, gondolom kéksajt helyett másfajta sajtot is lehet hozzá adni?

4Gyerek írta...

hát igen, a kéksajt meg én nem igazán vagyunk köszönő viszonyban.
bár ilyen csekély mennyiségben gondolom nem "bánt"

judit60 írta...

Hát a kéksajttal nekem is problémáim vannak, de azt hiszem ezt azért kipróbálnám.

Kati írta...

Tetszik, már a Kifőztükben tetszett amikor láttam.

4Gyerek írta...

az;rt megnyugtató, hogy kéksajt témakörben nem vagyok kakukktojás.

Mónika írta...

Nagyon jól hangzik, mind a kettőt imádjuk!
- alkalomadtán kipróbálom, megjegyeztem magamnak!
:)

Bianka írta...

Remekül néz ki

sedith írta...

Éva, természetesen, lehet más sajttal is készíteni, csak akkor sajtos töltött tojás lesz. :)

4gyerek-Éva és Judit, az ember ízlése időnként változik. 10 évvel ezelőtt, amikor Svájcban hónapokig tobzódtam az különbnél-különb sajtfélékben, csak öklendeztem a kékpenészes sajtnak, vagy pfujjogtam a gyümölcs-hús kombinációnak. Azóta meg imádom mindkettőt. Szerintem ki lehet próbálni kicsiben, mert ekkora mennyiségben tényleg nem túl kiütköző ízű, mégis teljesen egyedi aromát kap tőle a töltelék. És ki tudja, talán picivel jobban megbarátkoztok?!:)

4Gyerek-Éva, mint írtam, nemrég még én is a te táborodat erősítettem. Szerintem az a gond, hogy mifelénk egyszerűen nincs kultúrája az ilyen sajtoknak, nem vagyunk szokva velük, és valljuk be, zsebünk sincs igazán hozzá. De azért nagy azok tábora is, akik kedvelik, sőt imádják.:)

Mónika, csak bátran! Ha nincs ellenérzés a kéksajttal szemben, nem foghatsz mellé vele.:)

Bianka, köszönöm. :)

Kreatív konyha írta...

Ez a recepted nagyon tetszik! És ennyi idő elteltével húsvét után ismét ennék bármilyen töltött tojást! Ki fogom próbálni! Köszi