2012. január 19., csütörtök

Túrós, tojásos tekercs ropogós bundában

Régen készült, de valahogy elmaradt a blogon való "publikálása".:) Nagyon finom volt. 



Túrós, tojásos tekercs ropogós bundában

Hozzávalók: 70 dkg csirkemellfilé, 1 kávéskanál borókabogyó, 1 kávéskanál rózsabors, ½ kávéskanál köménymag, 4 főtt tojás, 10 dkg juhtúró, 2-3 evőkanál tejföl, 3 tojás, zsemlemorzsa, őrölt dió, őrölt mogyoró, liszt, olaj; a karamellizált körtéhez és a mártáshoz: 2-3 körte, 2 evőkanál cukor, 3 evőkanál olaj, 2 dl tejszín, só.

Elkészítése: A borókabogyót, a rózsaborsot és a köménymagot összedaráljuk, majd összevegyítjük sóval. A keverékkel megszórjuk a vékonyra vágott, kiveregetett hússzeleteket. A főtt tojásokat meghámozzuk, villával összetörjük, hozzáadjuk az összemorzsolt juhtúrót, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól kenhető, de még kemény masszát kapjunk. A töltelékbe is tehetünk keveset a hús fűszeréből, de vigyázat, mert a túró is sós! A hússzeleteket leterítjük, mindegyikre halmozunk egy-egy púpozott teáskanálnyi tölteléket, elkenjük a szelet felén, majd szorosan feltekerjük. Ha elég nagyok a szeletek, akkor nem kell megtűzni őket, nem bomlanak ki. A tojásokat felverjük, és a húsfűszerrel ízesítjük, az olajat odtesszük melegedni, a diót meg a mogyorót pedig két külön tálban összevegyítjük kb. ugyanannyi zsemlemorzsával. A tekercseket megforgatjuk lisztben és felvert tojásban, meghempergetjük a diós vagy mogyorós zsemlemorzsában, és forró olajban szép pirosra sütjük. Bármivel tálalhatjuk, de nagyon jól passzol az íze az édeskés körtéhez és mártáshoz is. Ehhez a cukrot karamellizáljuk az olajon, rádobjuk a magházától megtisztított, szeletekre vágott körtét, és addig pároljuk, amíg kissé üveges nem lesz, illetve pirulni nem kezd. Ekkor a körteszeleteket kiszedjük, a visszamaradt karamellt pedig felöntjük a tejszínnel, és lassú tűzön addig forraljuk, amíg jól be nem sűrűsödik.

EK - 2011/12

4 megjegyzés:

Agi írta...

Ez nagyon jól néz ki:), tuti nagyon finom is!

VH írta...

De finom lehet:) Én is kipróbálom,mert csináltam juhtúróval töltött csirkemellet,csak más hozzávalókkal.Pl dióm van most itthon,így rajta leszek ügyön.

Vicuska írta...

Zseniális ötlet!!!

sedith írta...

Finom is, lányok, próbáljátok csak ki!:)

Related Posts with Thumbnails

2012. január 19., csütörtök

Túrós, tojásos tekercs ropogós bundában

Régen készült, de valahogy elmaradt a blogon való "publikálása".:) Nagyon finom volt. 



Túrós, tojásos tekercs ropogós bundában

Hozzávalók: 70 dkg csirkemellfilé, 1 kávéskanál borókabogyó, 1 kávéskanál rózsabors, ½ kávéskanál köménymag, 4 főtt tojás, 10 dkg juhtúró, 2-3 evőkanál tejföl, 3 tojás, zsemlemorzsa, őrölt dió, őrölt mogyoró, liszt, olaj; a karamellizált körtéhez és a mártáshoz: 2-3 körte, 2 evőkanál cukor, 3 evőkanál olaj, 2 dl tejszín, só.

Elkészítése: A borókabogyót, a rózsaborsot és a köménymagot összedaráljuk, majd összevegyítjük sóval. A keverékkel megszórjuk a vékonyra vágott, kiveregetett hússzeleteket. A főtt tojásokat meghámozzuk, villával összetörjük, hozzáadjuk az összemorzsolt juhtúrót, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól kenhető, de még kemény masszát kapjunk. A töltelékbe is tehetünk keveset a hús fűszeréből, de vigyázat, mert a túró is sós! A hússzeleteket leterítjük, mindegyikre halmozunk egy-egy púpozott teáskanálnyi tölteléket, elkenjük a szelet felén, majd szorosan feltekerjük. Ha elég nagyok a szeletek, akkor nem kell megtűzni őket, nem bomlanak ki. A tojásokat felverjük, és a húsfűszerrel ízesítjük, az olajat odtesszük melegedni, a diót meg a mogyorót pedig két külön tálban összevegyítjük kb. ugyanannyi zsemlemorzsával. A tekercseket megforgatjuk lisztben és felvert tojásban, meghempergetjük a diós vagy mogyorós zsemlemorzsában, és forró olajban szép pirosra sütjük. Bármivel tálalhatjuk, de nagyon jól passzol az íze az édeskés körtéhez és mártáshoz is. Ehhez a cukrot karamellizáljuk az olajon, rádobjuk a magházától megtisztított, szeletekre vágott körtét, és addig pároljuk, amíg kissé üveges nem lesz, illetve pirulni nem kezd. Ekkor a körteszeleteket kiszedjük, a visszamaradt karamellt pedig felöntjük a tejszínnel, és lassú tűzön addig forraljuk, amíg jól be nem sűrűsödik.

EK - 2011/12

4 megjegyzés:

Agi írta...

Ez nagyon jól néz ki:), tuti nagyon finom is!

VH írta...

De finom lehet:) Én is kipróbálom,mert csináltam juhtúróval töltött csirkemellet,csak más hozzávalókkal.Pl dióm van most itthon,így rajta leszek ügyön.

Vicuska írta...

Zseniális ötlet!!!

sedith írta...

Finom is, lányok, próbáljátok csak ki!:)