Eddig egyszer készítettem tramisut, és nem tudom hogy történt, hogy nincs fenn a blogon. Igaz, amilyen finom, azt sem értem, hogy miért csak ilyen ritkán készül.:D Kiegészítésként csináltam a pónis tortához. Bár amennyire tele volt már mindenki, bőven elég lett volna az is.D
A tiramisu hagyományos volt, csupán tettem bele egy réteg epret is. Nagyon ízlett mindenkinek.
Epres tiramisu
Hozzávalók: 36-38 db babapiskóta, 3 dl erős feketekávé, 0,5 dl baracklikőr, 50 dkg mascarpone vagy zsíros tejszín, 4 tojás, 6 evőkanál cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 2-3 evőkanál baracklikőr, 30 dkg eper (fagyasztott), csipetnyi só, kakaópor.
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük 4 evőkanál cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval és a maradék cukorral. A mascarponét is tálba tesszük, mixerrel habosra keverjük (vagy a tejszínt habbá verjük), majd óvatosan összeforgatjuk a cukros tojássárgájával, a kemény tojáshabbal, illetve a 2-3 evőkanál likőrrel. A feketekávét összevegyítjük a baracklikőrrel, a kiolvadt epret pedig felszeleteljük vagy villával darabosra törjük.
Egy jókora szögletes jénai alján szétkenünk 2 evőkanálnyi krémet, erre pedig szorosan egymás mellé helyezzük a likőrös kávéba mártogatott babapiskótákat, kávés felükkel lefele. Rásimítjuk a krém felét, szétterítjük rajta az epret, majd a rétegezést még egyszer megismételjük. Hideg helyen hagyjuk legalább 1-2 órát, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.
2012. január 12., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2012. január 12., csütörtök
Epres tiramisu
Eddig egyszer készítettem tramisut, és nem tudom hogy történt, hogy nincs fenn a blogon. Igaz, amilyen finom, azt sem értem, hogy miért csak ilyen ritkán készül.:D Kiegészítésként csináltam a pónis tortához. Bár amennyire tele volt már mindenki, bőven elég lett volna az is.D
A tiramisu hagyományos volt, csupán tettem bele egy réteg epret is. Nagyon ízlett mindenkinek.
Epres tiramisu
Hozzávalók: 36-38 db babapiskóta, 3 dl erős feketekávé, 0,5 dl baracklikőr, 50 dkg mascarpone vagy zsíros tejszín, 4 tojás, 6 evőkanál cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 2-3 evőkanál baracklikőr, 30 dkg eper (fagyasztott), csipetnyi só, kakaópor.
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük 4 evőkanál cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval és a maradék cukorral. A mascarponét is tálba tesszük, mixerrel habosra keverjük (vagy a tejszínt habbá verjük), majd óvatosan összeforgatjuk a cukros tojássárgájával, a kemény tojáshabbal, illetve a 2-3 evőkanál likőrrel. A feketekávét összevegyítjük a baracklikőrrel, a kiolvadt epret pedig felszeleteljük vagy villával darabosra törjük.
Egy jókora szögletes jénai alján szétkenünk 2 evőkanálnyi krémet, erre pedig szorosan egymás mellé helyezzük a likőrös kávéba mártogatott babapiskótákat, kávés felükkel lefele. Rásimítjuk a krém felét, szétterítjük rajta az epret, majd a rétegezést még egyszer megismételjük. Hideg helyen hagyjuk legalább 1-2 órát, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.
A tiramisu hagyományos volt, csupán tettem bele egy réteg epret is. Nagyon ízlett mindenkinek.
Epres tiramisu
Hozzávalók: 36-38 db babapiskóta, 3 dl erős feketekávé, 0,5 dl baracklikőr, 50 dkg mascarpone vagy zsíros tejszín, 4 tojás, 6 evőkanál cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 2-3 evőkanál baracklikőr, 30 dkg eper (fagyasztott), csipetnyi só, kakaópor.
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük 4 evőkanál cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval és a maradék cukorral. A mascarponét is tálba tesszük, mixerrel habosra keverjük (vagy a tejszínt habbá verjük), majd óvatosan összeforgatjuk a cukros tojássárgájával, a kemény tojáshabbal, illetve a 2-3 evőkanál likőrrel. A feketekávét összevegyítjük a baracklikőrrel, a kiolvadt epret pedig felszeleteljük vagy villával darabosra törjük.
Egy jókora szögletes jénai alján szétkenünk 2 evőkanálnyi krémet, erre pedig szorosan egymás mellé helyezzük a likőrös kávéba mártogatott babapiskótákat, kávés felükkel lefele. Rásimítjuk a krém felét, szétterítjük rajta az epret, majd a rétegezést még egyszer megismételjük. Hideg helyen hagyjuk legalább 1-2 órát, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.
1 megjegyzés:
- trinity írta...
-
Hú....a nagy kedvencünk a családban. Simán is, eperrel is, banánnal is:)
Imádnivaló! - 2012. január 13. 2:26
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Hú....a nagy kedvencünk a családban. Simán is, eperrel is, banánnal is:)
Imádnivaló!
Megjegyzés küldése