E fagyi ötletét INNEN vettem, csak kisebb adagot készítettem, és nem cukorral édesítettem. Illetve szárított mentát használtam a friss helyett, mert frisset csak utólag kaptam.:P
Mentás citromfagylalt
Hozzávalók: 30 dkg joghurt, 2 púpozott teáskanál sztéviapor, 7 teáskanál gyümölcscukor, (vagy 12-15 dkg cukor), 3 dl habtejszín, 1 lime héja és leve, 1 citrom héja, 1/2 citrom leve, 15 friss mentalevél, vagy 7-8 szárított mentalevél.
Elkészítése: A joghurtot simára keverjük az édesítőkkel, a citromhéjjal meg a finomra aprított vagy morzsolt mentával, és 15-20 percre félretesszük. A habtejszínt keményre verjük, majd óvatosan beleforgatjuk az ízesített joghurtot is. A masszét műanyagedénybe öntjük, és a fagyasztóba tesszük néhány órára. Egy kis adagot formákba öntöttem, így az hamarabb megfagyott, és a lányaim nagyon örültek neki.:)
NÚ - 2018/8.
2012. július 24., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2012. július 24., kedd
Mentás citromfagylalt
E fagyi ötletét INNEN vettem, csak kisebb adagot készítettem, és nem cukorral édesítettem. Illetve szárított mentát használtam a friss helyett, mert frisset csak utólag kaptam.:P
Mentás citromfagylalt
Hozzávalók: 30 dkg joghurt, 2 púpozott teáskanál sztéviapor, 7 teáskanál gyümölcscukor, (vagy 12-15 dkg cukor), 3 dl habtejszín, 1 lime héja és leve, 1 citrom héja, 1/2 citrom leve, 15 friss mentalevél, vagy 7-8 szárított mentalevél.
Elkészítése: A joghurtot simára keverjük az édesítőkkel, a citromhéjjal meg a finomra aprított vagy morzsolt mentával, és 15-20 percre félretesszük. A habtejszínt keményre verjük, majd óvatosan beleforgatjuk az ízesített joghurtot is. A masszét műanyagedénybe öntjük, és a fagyasztóba tesszük néhány órára. Egy kis adagot formákba öntöttem, így az hamarabb megfagyott, és a lányaim nagyon örültek neki.:)
NÚ - 2018/8.
Mentás citromfagylalt
Hozzávalók: 30 dkg joghurt, 2 púpozott teáskanál sztéviapor, 7 teáskanál gyümölcscukor, (vagy 12-15 dkg cukor), 3 dl habtejszín, 1 lime héja és leve, 1 citrom héja, 1/2 citrom leve, 15 friss mentalevél, vagy 7-8 szárított mentalevél.
Elkészítése: A joghurtot simára keverjük az édesítőkkel, a citromhéjjal meg a finomra aprított vagy morzsolt mentával, és 15-20 percre félretesszük. A habtejszínt keményre verjük, majd óvatosan beleforgatjuk az ízesített joghurtot is. A masszét műanyagedénybe öntjük, és a fagyasztóba tesszük néhány órára. Egy kis adagot formákba öntöttem, így az hamarabb megfagyott, és a lányaim nagyon örültek neki.:)
NÚ - 2018/8.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése