2013. október 23., szerda

Fasírtos saláta

Avagy hogyan lakik jól 4 ember 5 fasírttal? Hát salátát készít belőle! :)
Szóval, adott néhány maradék marhafasírt, már csak némi friss zöldség kell hozzá, és valamiylen finom, tartalmas mártás, öntet. Ami pedig elkészül belőle, éppen elüti az éhséget arra az időre, amíg megcsinálunk egy másik fogást. (Mondjuk nekem éppen ebéd volt... :))



Friss saláta maradék fasírttal, tejfölös öntettel

Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy maréknyi bébispenót, 2 nagy maréknyi madárbegysaláta, 2 endívia(vagy cikória), 2 közepes sárgarépa, 5 fasírt (vagy amennyi van), 2 marék fekete olajbogyó, só, kevés citromlé; az öntethez: 3 dl tejföl (vagy joghurt), 2 cikk zúzott fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, só, fehér bors.

Elkészítése: A spenótot és a madárbegysalátát megmossuk, és a vizet jól lerázzuk róluk. Az endíviát leveleire szedjük, majd vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát nagyon vékonyra szeleteljük, a fasírtot tetszés szerint daraboljuk. Az előkészített hozzávalókat tálba tesszük az olajbogyóval együtt, enyhén megsózzuk, meglocsoljuk citromlével, és összeforgatjuk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd ki-ki ízlés szerint locsolja a salátaadagjára. Húsnapon ehető.

KAL - 2016.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2013. október 23., szerda

Fasírtos saláta

Avagy hogyan lakik jól 4 ember 5 fasírttal? Hát salátát készít belőle! :)
Szóval, adott néhány maradék marhafasírt, már csak némi friss zöldség kell hozzá, és valamiylen finom, tartalmas mártás, öntet. Ami pedig elkészül belőle, éppen elüti az éhséget arra az időre, amíg megcsinálunk egy másik fogást. (Mondjuk nekem éppen ebéd volt... :))



Friss saláta maradék fasírttal, tejfölös öntettel

Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy maréknyi bébispenót, 2 nagy maréknyi madárbegysaláta, 2 endívia(vagy cikória), 2 közepes sárgarépa, 5 fasírt (vagy amennyi van), 2 marék fekete olajbogyó, só, kevés citromlé; az öntethez: 3 dl tejföl (vagy joghurt), 2 cikk zúzott fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, só, fehér bors.

Elkészítése: A spenótot és a madárbegysalátát megmossuk, és a vizet jól lerázzuk róluk. Az endíviát leveleire szedjük, majd vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát nagyon vékonyra szeleteljük, a fasírtot tetszés szerint daraboljuk. Az előkészített hozzávalókat tálba tesszük az olajbogyóval együtt, enyhén megsózzuk, meglocsoljuk citromlével, és összeforgatjuk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd ki-ki ízlés szerint locsolja a salátaadagjára. Húsnapon ehető.

KAL - 2016.

Nincsenek megjegyzések: