Avagy hogyan lakik jól 4 ember 5 fasírttal? Hát salátát készít belőle! :)
Szóval, adott néhány maradék marhafasírt, már csak némi friss zöldség kell hozzá, és valamiylen finom, tartalmas mártás, öntet. Ami pedig elkészül belőle, éppen elüti az éhséget arra az időre, amíg megcsinálunk egy másik fogást. (Mondjuk nekem éppen ebéd volt... :))
Friss saláta maradék fasírttal, tejfölös öntettel
Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy maréknyi bébispenót, 2 nagy maréknyi madárbegysaláta, 2 endívia(vagy cikória), 2 közepes sárgarépa, 5 fasírt (vagy amennyi van), 2 marék fekete olajbogyó, só, kevés citromlé; az öntethez: 3 dl tejföl (vagy joghurt), 2 cikk zúzott fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, só, fehér bors.
Elkészítése: A spenótot és a madárbegysalátát megmossuk, és a vizet jól lerázzuk róluk. Az endíviát leveleire szedjük, majd vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát nagyon vékonyra szeleteljük, a fasírtot tetszés szerint daraboljuk. Az előkészített hozzávalókat tálba tesszük az olajbogyóval együtt, enyhén megsózzuk, meglocsoljuk citromlével, és összeforgatjuk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd ki-ki ízlés szerint locsolja a salátaadagjára. Húsnapon ehető.
KAL - 2016.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2013. október 23., szerda
Fasírtos saláta
Avagy hogyan lakik jól 4 ember 5 fasírttal? Hát salátát készít belőle! :)
Szóval, adott néhány maradék marhafasírt, már csak némi friss zöldség kell hozzá, és valamiylen finom, tartalmas mártás, öntet. Ami pedig elkészül belőle, éppen elüti az éhséget arra az időre, amíg megcsinálunk egy másik fogást. (Mondjuk nekem éppen ebéd volt... :))
Friss saláta maradék fasírttal, tejfölös öntettel
Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy maréknyi bébispenót, 2 nagy maréknyi madárbegysaláta, 2 endívia(vagy cikória), 2 közepes sárgarépa, 5 fasírt (vagy amennyi van), 2 marék fekete olajbogyó, só, kevés citromlé; az öntethez: 3 dl tejföl (vagy joghurt), 2 cikk zúzott fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, só, fehér bors.
Elkészítése: A spenótot és a madárbegysalátát megmossuk, és a vizet jól lerázzuk róluk. Az endíviát leveleire szedjük, majd vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát nagyon vékonyra szeleteljük, a fasírtot tetszés szerint daraboljuk. Az előkészített hozzávalókat tálba tesszük az olajbogyóval együtt, enyhén megsózzuk, meglocsoljuk citromlével, és összeforgatjuk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd ki-ki ízlés szerint locsolja a salátaadagjára. Húsnapon ehető.
KAL - 2016.
Szóval, adott néhány maradék marhafasírt, már csak némi friss zöldség kell hozzá, és valamiylen finom, tartalmas mártás, öntet. Ami pedig elkészül belőle, éppen elüti az éhséget arra az időre, amíg megcsinálunk egy másik fogást. (Mondjuk nekem éppen ebéd volt... :))
Friss saláta maradék fasírttal, tejfölös öntettel
Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy maréknyi bébispenót, 2 nagy maréknyi madárbegysaláta, 2 endívia(vagy cikória), 2 közepes sárgarépa, 5 fasírt (vagy amennyi van), 2 marék fekete olajbogyó, só, kevés citromlé; az öntethez: 3 dl tejföl (vagy joghurt), 2 cikk zúzott fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, só, fehér bors.
Elkészítése: A spenótot és a madárbegysalátát megmossuk, és a vizet jól lerázzuk róluk. Az endíviát leveleire szedjük, majd vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát nagyon vékonyra szeleteljük, a fasírtot tetszés szerint daraboljuk. Az előkészített hozzávalókat tálba tesszük az olajbogyóval együtt, enyhén megsózzuk, meglocsoljuk citromlével, és összeforgatjuk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd ki-ki ízlés szerint locsolja a salátaadagjára. Húsnapon ehető.
KAL - 2016.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése