Magvas rudacskák
Hozzávalók kb. 30
darabhoz: 40 dkg leveles tészta, 1 tojás, kevés liszt, különféle magvak:
lenmag, szezámmag, köménymag, napraforgó- vagy tökmag stb.
Elkészítése:
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a leveles tésztát, megkenjük felvert
tojással, megszórjuk magvakkal, majd éles késsel kb. 10 cm hosszú és 2 cm
széles csíkokra vágjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük, majd 220 fokra
előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Megjegyzés: A
különféle magvakkal megszórt rudak a legegyszerűbben elkészíthető rágcsálni
valók. Minimális alapanyag kell hozzá, és minimális a munkabefektetés is.
Bármiylen maggal megszórhatjuk, sőt, akár reszelt sajttal, pirospaprikával is.
Fontos hogy nagyon forró sütőbe toljuk a tepsit, így szép magasra nőnek a
rudak.
KT - 2013/11
KT - 2013/11
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése