2013. október 28., hétfő

Magvas rudacskák

Ez nem is recept, csak egy ötlet, bár semmi különös benne, ilyet mindenki csinál állandóan. A magvakat lehet variálni rajta, én most lenmagosat és köményeset sütöttem. A kömény nem egész volt, nem is teljesen finomra őrölt, olyan köztes. Abból kevesebbet sütöttem, és a lányok azt kapkodták el hamarabb, a fotózáshoz csak vagy 2 darab maradt.




Magvas rudacskák

Hozzávalók kb. 30 darabhoz: 40 dkg leveles tészta, 1 tojás, kevés liszt, különféle magvak: lenmag, szezámmag, köménymag, napraforgó- vagy tökmag stb.

Elkészítése: Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a leveles tésztát, megkenjük felvert tojással, megszórjuk magvakkal, majd éles késsel kb. 10 cm hosszú és 2 cm széles csíkokra vágjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük, majd 220 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Megjegyzés: A különféle magvakkal megszórt rudak a legegyszerűbben elkészíthető rágcsálni valók. Minimális alapanyag kell hozzá, és minimális a munkabefektetés is. Bármiylen maggal megszórhatjuk, sőt, akár reszelt sajttal, pirospaprikával is. Fontos hogy nagyon forró sütőbe toljuk a tepsit, így szép magasra nőnek a rudak.

KT - 2013/11

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2013. október 28., hétfő

Magvas rudacskák

Ez nem is recept, csak egy ötlet, bár semmi különös benne, ilyet mindenki csinál állandóan. A magvakat lehet variálni rajta, én most lenmagosat és köményeset sütöttem. A kömény nem egész volt, nem is teljesen finomra őrölt, olyan köztes. Abból kevesebbet sütöttem, és a lányok azt kapkodták el hamarabb, a fotózáshoz csak vagy 2 darab maradt.




Magvas rudacskák

Hozzávalók kb. 30 darabhoz: 40 dkg leveles tészta, 1 tojás, kevés liszt, különféle magvak: lenmag, szezámmag, köménymag, napraforgó- vagy tökmag stb.

Elkészítése: Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a leveles tésztát, megkenjük felvert tojással, megszórjuk magvakkal, majd éles késsel kb. 10 cm hosszú és 2 cm széles csíkokra vágjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük, majd 220 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Megjegyzés: A különféle magvakkal megszórt rudak a legegyszerűbben elkészíthető rágcsálni valók. Minimális alapanyag kell hozzá, és minimális a munkabefektetés is. Bármiylen maggal megszórhatjuk, sőt, akár reszelt sajttal, pirospaprikával is. Fontos hogy nagyon forró sütőbe toljuk a tepsit, így szép magasra nőnek a rudak.

KT - 2013/11

Nincsenek megjegyzések: