2014. október 25., szombat

Merluciusfilé hagymás céklasalátával

Még egy finomság a céklás ételek sorában:


Merluciusfilé hagymás céklasalátával

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg merlucius- vagy más halfilé, só, bors, fokhagymapor, pirospaprika, olívaolaj; a salátához: 60 dkg cékla, 1 fej fokhagyma, 1-2 lila hagyma, só, bors, 4-5 evőkanál olívaolaj, 2-3 evőkanál balzsamecet, 1-2 evőkanál méz vagy barna cukor; a tálaláshoz: tejföl.


Elksézítése: A céklát egyenként alufóliadarabokra helyezzük, mindegyiket alaposan megszórjuk sóval, meglocsoljuk 1-2 evőkanál olívaolajjal, és mellédobunk 3-4 hámozatlan fokhagymacikket. Ezután becsomagoljuk őket, tepsire vagy hőálló tálba helyezzük a csomagokat, és 200 fokon kb. 1,5 órán át sütjük. A mézet vagy a barna cukrot enyhén karamellizáljuk, hozzáöntjük a balzsamecetet, fölforraljuk, majd félrevesszük a lángról, és simára kavarjuk az olívaolajjal. Kevés sóval ízesítjük. Miután a cékla megsült, meghámozzuk, tetszés szerint daraboljuk vagy szeleteljük, kissé megsózzuk, összeforgatjuk a vékony csíkokra vágott hagymával meg a finomra aprított petrezselyemzölddel, és leöntjük az elkészített öntettel. Ha van rá időnk, hagyjuk 1-2 órát hidegben, hogy az ízek összeérjenek. A halszeleteket sóval, borssal, fokhagymaporral és pirospaprikával ízesítjük, majd kevés felforrósított olívaolajon aranysárgára sütjük. A saláta mellé kínáljuk tejföl kíséretében.

EK - 2014/11

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2014. október 25., szombat

Merluciusfilé hagymás céklasalátával

Még egy finomság a céklás ételek sorában:


Merluciusfilé hagymás céklasalátával

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg merlucius- vagy más halfilé, só, bors, fokhagymapor, pirospaprika, olívaolaj; a salátához: 60 dkg cékla, 1 fej fokhagyma, 1-2 lila hagyma, só, bors, 4-5 evőkanál olívaolaj, 2-3 evőkanál balzsamecet, 1-2 evőkanál méz vagy barna cukor; a tálaláshoz: tejföl.


Elksézítése: A céklát egyenként alufóliadarabokra helyezzük, mindegyiket alaposan megszórjuk sóval, meglocsoljuk 1-2 evőkanál olívaolajjal, és mellédobunk 3-4 hámozatlan fokhagymacikket. Ezután becsomagoljuk őket, tepsire vagy hőálló tálba helyezzük a csomagokat, és 200 fokon kb. 1,5 órán át sütjük. A mézet vagy a barna cukrot enyhén karamellizáljuk, hozzáöntjük a balzsamecetet, fölforraljuk, majd félrevesszük a lángról, és simára kavarjuk az olívaolajjal. Kevés sóval ízesítjük. Miután a cékla megsült, meghámozzuk, tetszés szerint daraboljuk vagy szeleteljük, kissé megsózzuk, összeforgatjuk a vékony csíkokra vágott hagymával meg a finomra aprított petrezselyemzölddel, és leöntjük az elkészített öntettel. Ha van rá időnk, hagyjuk 1-2 órát hidegben, hogy az ízek összeérjenek. A halszeleteket sóval, borssal, fokhagymaporral és pirospaprikával ízesítjük, majd kevés felforrósított olívaolajon aranysárgára sütjük. A saláta mellé kínáljuk tejföl kíséretében.

EK - 2014/11

Nincsenek megjegyzések: