Aki amúgy sem szereti a kelbimbót, biztos, hogy nem e recept által fogja megszeretni, ám akinek ízlik, biztos vagyok, hogy ez is ízlene.
Tojásos kelbimbókrém
Hozzávalók: 30 dkg kelbimbó (tisztítva), 5 főtt tojás, 1/2 teáskanál köménymag, 1 teáskanál mustár, 1/2-1 dl napraforgóolaj, só, bors, citromlé.
Elkészítése: A kelbimbót teljesen puhára főzzük sós, köménymaggal ízesített vízben, majd leszűrjük. A kihűlt főtt tojásokat meghámozzuk, és a kelbimbóval együtt magas falú edénybe tesszük. Hozzáadjuk a mustárt, kevés sót, borsot és citromlevet, illetve hozzáöntünk kb. 1/2 dl olajat, és botmixerrel pépesítjük. Ha nem lesz eléggé krémes, további olajat öntünk hozzá, és újraturmixoljuk, amíg elérjük a kívánt állagot. Ízlés szerint utánaízesítünk, és teljes kiőrlésű magvas kenyérrel tálaljuk. Friss zöldséget, fetát, ordát, citromos teát adhatunk mellé.
KÁP. - 2015.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2015. április 20., hétfő
Tojásos kelbimbókrém
Aki amúgy sem szereti a kelbimbót, biztos, hogy nem e recept által fogja megszeretni, ám akinek ízlik, biztos vagyok, hogy ez is ízlene.
Tojásos kelbimbókrém
Hozzávalók: 30 dkg kelbimbó (tisztítva), 5 főtt tojás, 1/2 teáskanál köménymag, 1 teáskanál mustár, 1/2-1 dl napraforgóolaj, só, bors, citromlé.
Elkészítése: A kelbimbót teljesen puhára főzzük sós, köménymaggal ízesített vízben, majd leszűrjük. A kihűlt főtt tojásokat meghámozzuk, és a kelbimbóval együtt magas falú edénybe tesszük. Hozzáadjuk a mustárt, kevés sót, borsot és citromlevet, illetve hozzáöntünk kb. 1/2 dl olajat, és botmixerrel pépesítjük. Ha nem lesz eléggé krémes, további olajat öntünk hozzá, és újraturmixoljuk, amíg elérjük a kívánt állagot. Ízlés szerint utánaízesítünk, és teljes kiőrlésű magvas kenyérrel tálaljuk. Friss zöldséget, fetát, ordát, citromos teát adhatunk mellé.
KÁP. - 2015.
Tojásos kelbimbókrém
Hozzávalók: 30 dkg kelbimbó (tisztítva), 5 főtt tojás, 1/2 teáskanál köménymag, 1 teáskanál mustár, 1/2-1 dl napraforgóolaj, só, bors, citromlé.
Elkészítése: A kelbimbót teljesen puhára főzzük sós, köménymaggal ízesített vízben, majd leszűrjük. A kihűlt főtt tojásokat meghámozzuk, és a kelbimbóval együtt magas falú edénybe tesszük. Hozzáadjuk a mustárt, kevés sót, borsot és citromlevet, illetve hozzáöntünk kb. 1/2 dl olajat, és botmixerrel pépesítjük. Ha nem lesz eléggé krémes, további olajat öntünk hozzá, és újraturmixoljuk, amíg elérjük a kívánt állagot. Ízlés szerint utánaízesítünk, és teljes kiőrlésű magvas kenyérrel tálaljuk. Friss zöldséget, fetát, ordát, citromos teát adhatunk mellé.
KÁP. - 2015.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése