2015. június 26., péntek

Kínaikel-főzelék krumpliropogóssal

Nem muszáj mindig húst enni ahhoz, hogy jóllakjunk. Mi szeretjük a húst, de néha kimondottan ilyen húsmentes ételeket tervezek, ütemezek be. Ez is nagyon jóra sikerült. 


Kínaikel-főzelék krumpliropogóssal

Hozzávalók 4 személyre: 1 fej kínai kel, 1 új fokhagyma szárával együtt,  5 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 5 dl tej, 1,5 dl tejföl, 1 csokor kapor, só, bors; a krumpliropogóshoz: 50 dkg főtt krumpli, 3 szelet kenyér, 5 cikk fokhagyma, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, zsemlemorzsa, 2 evőkanál szezámmag, bő olaj.

Elkészítése: A fokhagymát megmossuk, külső leveleit lehúzzuk, és szárával együtt finomra aprítjuk. Megdinszteljük a fölforrósított olajon, majd rádobjuk a nem túl vékonyan felcsíkozott kínai kelt. Együtt pirítjuk egy keveset, megsózzuk, majd kevés vizet öntögetve alá, néha megkavarva puhára pároljuk. Miután a kínai kel megpuhult, zsírjára sütjük, rászórjuk a lisztet, elkavarjuk, majd fölöntjük a tejjel, és jól kiforralva simára keverjük. Ha szükséges, további tejjel vagy vízzel hígítjuk. A tejfölt elkeverjük kevés mártással és a főzelékhez adjuk. Kiforraljuk, ha szükséges, utánasózunk, majd borssal ízesítjük, és beleszórjuk a finomra aprított kaprot. A ropogóshoz a kihűlt krumplit lereszeljük a nagylyukú reszelőn. A kenyeret hideg vízbe áztatjuk, majd jól kifacsarjuk. Tálba tesszük a krumplit, a kifacsart kenyeret, a tojást meg a zúzott fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük, majd összedolgozzuk. Annyi zsemlemorzsát keverünk bele, hogy jól formázható masszát kapjunk. Néhány evőkanálnyi zsemlemorzsát összekeverünk a szezámmaggal, és bő olajat forrósítunk. A krumplis masszából kolbászkákat formázunk, meghempergetjük a szezámmagos morzsában, és aranysárgára sütjük a forró olajban. Papírtörlőre szedjük, majd a főzelékkel kínáljuk.

KÁP. - 2015.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. június 26., péntek

Kínaikel-főzelék krumpliropogóssal

Nem muszáj mindig húst enni ahhoz, hogy jóllakjunk. Mi szeretjük a húst, de néha kimondottan ilyen húsmentes ételeket tervezek, ütemezek be. Ez is nagyon jóra sikerült. 


Kínaikel-főzelék krumpliropogóssal

Hozzávalók 4 személyre: 1 fej kínai kel, 1 új fokhagyma szárával együtt,  5 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 5 dl tej, 1,5 dl tejföl, 1 csokor kapor, só, bors; a krumpliropogóshoz: 50 dkg főtt krumpli, 3 szelet kenyér, 5 cikk fokhagyma, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, zsemlemorzsa, 2 evőkanál szezámmag, bő olaj.

Elkészítése: A fokhagymát megmossuk, külső leveleit lehúzzuk, és szárával együtt finomra aprítjuk. Megdinszteljük a fölforrósított olajon, majd rádobjuk a nem túl vékonyan felcsíkozott kínai kelt. Együtt pirítjuk egy keveset, megsózzuk, majd kevés vizet öntögetve alá, néha megkavarva puhára pároljuk. Miután a kínai kel megpuhult, zsírjára sütjük, rászórjuk a lisztet, elkavarjuk, majd fölöntjük a tejjel, és jól kiforralva simára keverjük. Ha szükséges, további tejjel vagy vízzel hígítjuk. A tejfölt elkeverjük kevés mártással és a főzelékhez adjuk. Kiforraljuk, ha szükséges, utánasózunk, majd borssal ízesítjük, és beleszórjuk a finomra aprított kaprot. A ropogóshoz a kihűlt krumplit lereszeljük a nagylyukú reszelőn. A kenyeret hideg vízbe áztatjuk, majd jól kifacsarjuk. Tálba tesszük a krumplit, a kifacsart kenyeret, a tojást meg a zúzott fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük, majd összedolgozzuk. Annyi zsemlemorzsát keverünk bele, hogy jól formázható masszát kapjunk. Néhány evőkanálnyi zsemlemorzsát összekeverünk a szezámmaggal, és bő olajat forrósítunk. A krumplis masszából kolbászkákat formázunk, meghempergetjük a szezámmagos morzsában, és aranysárgára sütjük a forró olajban. Papírtörlőre szedjük, majd a főzelékkel kínáljuk.

KÁP. - 2015.

Nincsenek megjegyzések: