Aromás
zöldségkrém
Hozzávalók: 50
dkg hagyma, 25 dkg zellergumó, 3 nagy piros kápia paprika, 3-4 cikk fokhagyma,
só, bors, 3-4 evőkanál extra szűz olívaolaj.
Elkészítése: A
paprikát 230 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton megsütjük, majd tálba
tesszük, minden oldalán jól besózzuk, és lefedjük. A hagymát és a zellergumót
meghámozzuk, a hagymát félbe majd kb. félcentis szeletekre vágjuk, a zellert
meg nagyjából ugyanolyan vastag hasábokra. Kevés vizet öntögetve alá, fedő alatt,
néha megkavargatva teljesen puhára pároljuk. Miután a zöldségek megpuhultak,
hozzáadjuk a héjától és csumájától-magvaktól megszabadított paprikát meg a
fokhagymacikkeket, és botmixerrel simára turmixoljuk. Sóval és borssal
ízesítjük, illetve belekeverjük az olívaolajat. Friss kenyérre vagy pirítósra
kenve kínáljuk.
Megjegyzés:
Ízesíthetjük továbbá bármilyen fölaprított zöld fűszerrel is.
KT - 2015/9
KT - 2015/9
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése