2015. október 7., szerda

Almás gesztenyekrémleves csokoládés meggyel

Még sosem készítettem gesztenyelevest, és ezt is inkább amolyan desszertnek nevezném. De azért el tudnám képzelni egy hideg esős napon ebédre, főétel előtt is. Pont ilyenkorra való finomság.


Almás gesztenyepüréleves csokoládés meggyel

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg édesített gesztenyepüré, 3 alma, 3 dkg vaj, ½ citrom héja, 1 evőkanál barna cukor, rumkivonat, 5-6 dl tej; 5 dkg étcsokoládé, 2 teáskanál olaj, magozott meggyszemek.

Elkészítése:
1.      Előkészítjük a hozzávalókat, majd az almát meghámozzuk és kicsumázzuk, a citromhéjat pedig lereszeljük.
2.      A feldarabolt almát a vajon párolni kezdjük, majd rászórjuk a barna cukrot, és saját levében 2-3 percig pároljuk.
3.      Hozzáadjuk a citromhéjat, a gesztenyepürét és kevés rumkivonatot, majd botmixerrel simára turmixoljuk.
4.      Elkezdjük hozzáönteni a tejet, és botmixerrel tovább dolgozzuk még egy ideig. Tetszés szerint hígítjuk tejjel, majd jól kiforraljuk. Ha netalán összeugrana, botmixerrel még egyszer átdolgozzuk.
5.      A csokoládét fölolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, majd fogpiszkáló segítségével belemártogatjuk a meggyszemeket.
6.      A csokoládés meggyszemeket sütőpapírral leterített tálcára helyezzük, és fagyasztóba tesszük, míg meg nem dermednek.

A levest díszpálcikára húzott „gesztenyékkel”, azaz csokoládés meggyszemekkel kínáljuk.


Megjegyzés: Hűlés során a leves még sokat sűrűsödik, ezért érdemes jó hígra készíteni az elején, a megadottnál akár több tejet is használva. 

FI - 2015/11
BA - 2017/10


1 megjegyzés:

Ani írta...

Jó ötletet adtál. Köszönöm.
http://korsocska.blogspot.hu/2015/11/karacsonyi-menusor-gesztenyes.html

Related Posts with Thumbnails

2015. október 7., szerda

Almás gesztenyekrémleves csokoládés meggyel

Még sosem készítettem gesztenyelevest, és ezt is inkább amolyan desszertnek nevezném. De azért el tudnám képzelni egy hideg esős napon ebédre, főétel előtt is. Pont ilyenkorra való finomság.


Almás gesztenyepüréleves csokoládés meggyel

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg édesített gesztenyepüré, 3 alma, 3 dkg vaj, ½ citrom héja, 1 evőkanál barna cukor, rumkivonat, 5-6 dl tej; 5 dkg étcsokoládé, 2 teáskanál olaj, magozott meggyszemek.

Elkészítése:
1.      Előkészítjük a hozzávalókat, majd az almát meghámozzuk és kicsumázzuk, a citromhéjat pedig lereszeljük.
2.      A feldarabolt almát a vajon párolni kezdjük, majd rászórjuk a barna cukrot, és saját levében 2-3 percig pároljuk.
3.      Hozzáadjuk a citromhéjat, a gesztenyepürét és kevés rumkivonatot, majd botmixerrel simára turmixoljuk.
4.      Elkezdjük hozzáönteni a tejet, és botmixerrel tovább dolgozzuk még egy ideig. Tetszés szerint hígítjuk tejjel, majd jól kiforraljuk. Ha netalán összeugrana, botmixerrel még egyszer átdolgozzuk.
5.      A csokoládét fölolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, majd fogpiszkáló segítségével belemártogatjuk a meggyszemeket.
6.      A csokoládés meggyszemeket sütőpapírral leterített tálcára helyezzük, és fagyasztóba tesszük, míg meg nem dermednek.

A levest díszpálcikára húzott „gesztenyékkel”, azaz csokoládés meggyszemekkel kínáljuk.


Megjegyzés: Hűlés során a leves még sokat sűrűsödik, ezért érdemes jó hígra készíteni az elején, a megadottnál akár több tejet is használva. 

FI - 2015/11
BA - 2017/10


1 megjegyzés:

Ani írta...

Jó ötletet adtál. Köszönöm.
http://korsocska.blogspot.hu/2015/11/karacsonyi-menusor-gesztenyes.html