Némi hozzáfűzés, sztori, később. :)
Tojásos-májas szendvics
Hozzávalók 5-6 személyre: 70 dkg
borjúmáj, 6 főtt tojás, 3 nagy hagyma, kb. ½ dl paradicsomlé, olaj, só, bors, 1
púpozott teáskanál pirospaprika, petrezselyemzöld vagy kapor.
Elkészítése: A hagymát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.
Megdinszteljük kevés forró olajon, megszórjuk pirospaprikával, és ráöntjük a
paradicsomlevet, illetve kb. ½ dl-nyi vizet. Elkavarjuk, majd miután zsírjára
sült, rádobjuk a kb. 1x1 cm-es kockákra vágott májat. Fehérdeésig kavargatjuk,
majd saját levében, illetve ha a folyadék elpárolgott, kevés forró vizet
öntögetve rá, puhára főzzük-pároljuk. A vége felé megszórjuk sóval, és jócskán
borssal is. A tojásokat közben meghámozzuk, összedaraboljuk, és az elkészült
májraguhoz keverjük. Tetszés szerint utánaízesítünk, illeve belekavarjuk a
finomra aprított kaprot vagy petrezselyemzöldet. Pirítóssal tálaljuk.
KT - 2016/1
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése