Úgy tűnhet, mostanában csak tiszta édességen élünk, pedig csaka véletlen műve, hogy most ezek a receptek kerülnek fel rendre a blogra, hiszen már mind megírtam őket egyik vagy másik lapnak, úgyhogy egyzserűbb csak bemásolni a szövegeket. :P
Almahabos rólót készítettem már úgy is, hogy egyszerűen pudingot főztem meg házi almalében , úgy is nagyon finom volt, de így, az almadarabkákkal még finomabb, tartalmasabb. Friss almából is készülhet, de nagyon jó hozzá az ősszel lepárolt-lefagyasztott alma is.
Almahabos róló
Hozzávalók kb. 18
darabhoz: 40 dkg leveles tészta, 1 tojásfehérje, 2 dl habtejszín, 20 dkg
ricotta vagy mascarpone, 25-30 dkg párolt alma, 1-2 evőkanál porcukor.
Elkészítése: A
leveles tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval kb.
1 ujjnyis csíkokra vágjuk. A csíkokat habrólóformákra tekerjük, majd lekenjük
tojásfehérjével, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 220 fokos sütőben
aranyszínűre sütjük őket. Miután megsültek, hagyjuk kihűlni, majd óvatosan
lehúzuk a tésztát a formáról, és megtöltjük a krémmel. A habtejszínt keményre
verjük az ízlés szerinti porcukorral, majd habosra kavarjuk a ricottával, végül
pedig beleforgatjuk a párolt almát is. A krémet kerek csöves habzsákba töltjük,
és megtöltjük vele a kihűlt rólókat. Megszórhatjuk további porcukorral.
KT - 2016/2
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése