2016. február 26., péntek

Lazacszeletek karalábésalátával

Gyors fogás vacsorára. És még eléggé luxusos is a lazac miatt. De bármilyen más hallal is készíthető.


Lazacszeletek karalábésalátával

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, só, bors, citromlé, 2-3 evőkanál olívaolaj, néhány ágacska szárított kakukkfű; a salátához: 3 karalábé, 1/2 kígyóuborka, 1 kápia paprika, 2 cikk fokhagyma, diónyi friss gyömbér, 1/4 csokor friss koriander, 1/2 csípős paprika (vagy ízlés szerint), 2 evőkanál citromlé, 2-2 evőkanál napraforgó- és olívaolaj, só.

Elkészítése: A salátához a karalábét meghámozzuk, 2-3 mm-es szeletekre, majd ugyanolyan vastag csíkokra vágjuk. Az uborkát és a paprikát hasonlóan daraboljuk. A fokhagymát és a gyömbért lereszeljük, elkeverjük sóval, majd cseppenként belekavarjuk a napraforgóolajat. Ezután beletesszük a csípős paprikát, a finomra aprított koriandert, a citromlevet meg az olívaolajat, végül pedig kevés hideg vízzel lazítjuk. Ráöntjük a zöldségekre, és jól összeforgatjuk. A lazacszeleteket megszórjuk sóval és borssal, illetve meglocsoljuk citromlével. Felforrósítjuk az olívaolajat, beledobjuk a kakukkfűágakat, majd óvatosan beletesszük a lazacszleteket is. Nagyobbacska lángon vastagságtól függően 2-3 percig sütjük oldalanként. Az enyémek kb. 1 ujjnyi vastagok voltak, ezért 2-2 percig sütöttem. Kellően átsültek, és jó szaftosak maradtak.

EK - 2016/4


4 megjegyzés:

Kati írta...

Szóval ez lett a tegnap este :)Fini, fini :)

sedith írta...

Igen, Kati, végül ez lett, mert gyorsat akartam, illetve az sem volt utolsó szempont, hoyg nyers napom lévén, olyat cisnáljak, hoyg én is ehessek. :P Persze, nem lett volna ez kötelező, de így legalább nem kellett kétfélét csináljak: :D

Katalin írta...

Nagyon jól néz ki, egy szeletet elfogadtam volna belőle :-)

sedith írta...

Katalin, nehezen jutott volna kézre, hárman nagyon szeretjük a halat! :)

Related Posts with Thumbnails

2016. február 26., péntek

Lazacszeletek karalábésalátával

Gyors fogás vacsorára. És még eléggé luxusos is a lazac miatt. De bármilyen más hallal is készíthető.


Lazacszeletek karalábésalátával

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, só, bors, citromlé, 2-3 evőkanál olívaolaj, néhány ágacska szárított kakukkfű; a salátához: 3 karalábé, 1/2 kígyóuborka, 1 kápia paprika, 2 cikk fokhagyma, diónyi friss gyömbér, 1/4 csokor friss koriander, 1/2 csípős paprika (vagy ízlés szerint), 2 evőkanál citromlé, 2-2 evőkanál napraforgó- és olívaolaj, só.

Elkészítése: A salátához a karalábét meghámozzuk, 2-3 mm-es szeletekre, majd ugyanolyan vastag csíkokra vágjuk. Az uborkát és a paprikát hasonlóan daraboljuk. A fokhagymát és a gyömbért lereszeljük, elkeverjük sóval, majd cseppenként belekavarjuk a napraforgóolajat. Ezután beletesszük a csípős paprikát, a finomra aprított koriandert, a citromlevet meg az olívaolajat, végül pedig kevés hideg vízzel lazítjuk. Ráöntjük a zöldségekre, és jól összeforgatjuk. A lazacszeleteket megszórjuk sóval és borssal, illetve meglocsoljuk citromlével. Felforrósítjuk az olívaolajat, beledobjuk a kakukkfűágakat, majd óvatosan beletesszük a lazacszleteket is. Nagyobbacska lángon vastagságtól függően 2-3 percig sütjük oldalanként. Az enyémek kb. 1 ujjnyi vastagok voltak, ezért 2-2 percig sütöttem. Kellően átsültek, és jó szaftosak maradtak.

EK - 2016/4


4 megjegyzés:

Kati írta...

Szóval ez lett a tegnap este :)Fini, fini :)

sedith írta...

Igen, Kati, végül ez lett, mert gyorsat akartam, illetve az sem volt utolsó szempont, hoyg nyers napom lévén, olyat cisnáljak, hoyg én is ehessek. :P Persze, nem lett volna ez kötelező, de így legalább nem kellett kétfélét csináljak: :D

Katalin írta...

Nagyon jól néz ki, egy szeletet elfogadtam volna belőle :-)

sedith írta...

Katalin, nehezen jutott volna kézre, hárman nagyon szeretjük a halat! :)