Gyors fogás vacsorára. És még eléggé luxusos is a lazac miatt. De bármilyen más hallal is készíthető.
Lazacszeletek karalábésalátával
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, só, bors, citromlé, 2-3 evőkanál olívaolaj, néhány ágacska szárított kakukkfű; a salátához: 3 karalábé, 1/2 kígyóuborka, 1 kápia paprika, 2 cikk fokhagyma, diónyi friss gyömbér, 1/4 csokor friss koriander, 1/2 csípős paprika (vagy ízlés szerint), 2 evőkanál citromlé, 2-2 evőkanál napraforgó- és olívaolaj, só.
Elkészítése: A salátához a karalábét meghámozzuk, 2-3 mm-es szeletekre, majd ugyanolyan vastag csíkokra vágjuk. Az uborkát és a paprikát hasonlóan daraboljuk. A fokhagymát és a gyömbért lereszeljük, elkeverjük sóval, majd cseppenként belekavarjuk a napraforgóolajat. Ezután beletesszük a csípős paprikát, a finomra aprított koriandert, a citromlevet meg az olívaolajat, végül pedig kevés hideg vízzel lazítjuk. Ráöntjük a zöldségekre, és jól összeforgatjuk. A lazacszeleteket megszórjuk sóval és borssal, illetve meglocsoljuk citromlével. Felforrósítjuk az olívaolajat, beledobjuk a kakukkfűágakat, majd óvatosan beletesszük a lazacszleteket is. Nagyobbacska lángon vastagságtól függően 2-3 percig sütjük oldalanként. Az enyémek kb. 1 ujjnyi vastagok voltak, ezért 2-2 percig sütöttem. Kellően átsültek, és jó szaftosak maradtak.
EK - 2016/4
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2016. február 26., péntek
Lazacszeletek karalábésalátával
Gyors fogás vacsorára. És még eléggé luxusos is a lazac miatt. De bármilyen más hallal is készíthető.
Lazacszeletek karalábésalátával
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, só, bors, citromlé, 2-3 evőkanál olívaolaj, néhány ágacska szárított kakukkfű; a salátához: 3 karalábé, 1/2 kígyóuborka, 1 kápia paprika, 2 cikk fokhagyma, diónyi friss gyömbér, 1/4 csokor friss koriander, 1/2 csípős paprika (vagy ízlés szerint), 2 evőkanál citromlé, 2-2 evőkanál napraforgó- és olívaolaj, só.
Elkészítése: A salátához a karalábét meghámozzuk, 2-3 mm-es szeletekre, majd ugyanolyan vastag csíkokra vágjuk. Az uborkát és a paprikát hasonlóan daraboljuk. A fokhagymát és a gyömbért lereszeljük, elkeverjük sóval, majd cseppenként belekavarjuk a napraforgóolajat. Ezután beletesszük a csípős paprikát, a finomra aprított koriandert, a citromlevet meg az olívaolajat, végül pedig kevés hideg vízzel lazítjuk. Ráöntjük a zöldségekre, és jól összeforgatjuk. A lazacszeleteket megszórjuk sóval és borssal, illetve meglocsoljuk citromlével. Felforrósítjuk az olívaolajat, beledobjuk a kakukkfűágakat, majd óvatosan beletesszük a lazacszleteket is. Nagyobbacska lángon vastagságtól függően 2-3 percig sütjük oldalanként. Az enyémek kb. 1 ujjnyi vastagok voltak, ezért 2-2 percig sütöttem. Kellően átsültek, és jó szaftosak maradtak.
EK - 2016/4
Lazacszeletek karalábésalátával
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, só, bors, citromlé, 2-3 evőkanál olívaolaj, néhány ágacska szárított kakukkfű; a salátához: 3 karalábé, 1/2 kígyóuborka, 1 kápia paprika, 2 cikk fokhagyma, diónyi friss gyömbér, 1/4 csokor friss koriander, 1/2 csípős paprika (vagy ízlés szerint), 2 evőkanál citromlé, 2-2 evőkanál napraforgó- és olívaolaj, só.
Elkészítése: A salátához a karalábét meghámozzuk, 2-3 mm-es szeletekre, majd ugyanolyan vastag csíkokra vágjuk. Az uborkát és a paprikát hasonlóan daraboljuk. A fokhagymát és a gyömbért lereszeljük, elkeverjük sóval, majd cseppenként belekavarjuk a napraforgóolajat. Ezután beletesszük a csípős paprikát, a finomra aprított koriandert, a citromlevet meg az olívaolajat, végül pedig kevés hideg vízzel lazítjuk. Ráöntjük a zöldségekre, és jól összeforgatjuk. A lazacszeleteket megszórjuk sóval és borssal, illetve meglocsoljuk citromlével. Felforrósítjuk az olívaolajat, beledobjuk a kakukkfűágakat, majd óvatosan beletesszük a lazacszleteket is. Nagyobbacska lángon vastagságtól függően 2-3 percig sütjük oldalanként. Az enyémek kb. 1 ujjnyi vastagok voltak, ezért 2-2 percig sütöttem. Kellően átsültek, és jó szaftosak maradtak.
EK - 2016/4
4 megjegyzés:
- Kati írta...
-
Szóval ez lett a tegnap este :)Fini, fini :)
- 2016. február 26. 11:09
- sedith írta...
-
Igen, Kati, végül ez lett, mert gyorsat akartam, illetve az sem volt utolsó szempont, hoyg nyers napom lévén, olyat cisnáljak, hoyg én is ehessek. :P Persze, nem lett volna ez kötelező, de így legalább nem kellett kétfélét csináljak: :D
- 2016. február 26. 13:06
- Katalin írta...
-
Nagyon jól néz ki, egy szeletet elfogadtam volna belőle :-)
- 2016. február 29. 8:14
- sedith írta...
-
Katalin, nehezen jutott volna kézre, hárman nagyon szeretjük a halat! :)
- 2016. február 29. 9:14
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Szóval ez lett a tegnap este :)Fini, fini :)
Igen, Kati, végül ez lett, mert gyorsat akartam, illetve az sem volt utolsó szempont, hoyg nyers napom lévén, olyat cisnáljak, hoyg én is ehessek. :P Persze, nem lett volna ez kötelező, de így legalább nem kellett kétfélét csináljak: :D
Nagyon jól néz ki, egy szeletet elfogadtam volna belőle :-)
Katalin, nehezen jutott volna kézre, hárman nagyon szeretjük a halat! :)
Megjegyzés küldése