A méteres kalács kissé lánykám kedvére igazítva. :)
Méteres
szivárványkalács
Hozzávalók 1
rúdhoz: 4 tojás, 15 dkg cukor, 1 csipet só, 8 evőkanál víz, 8 evőkanál olaj, 8
evőkanál liszt, 1 teáskanál sütőpor, többféle színű ételfesték; a krémhez: 3,5
dl tej, 1 tasak epres vagy málnás pudingpor, 10 dkg cukor, 25 dkg vaj.
Elkészítése: A
tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a cukorral meg a sóval,
majd kanalanként beledolgozzuk a vizet meg az olajat, végül pedig felváltva
adjuk hozzá a sütőporral elvegyített lisztet meg a kemény habbá vert
tojásfehérjét. A masszát 5-6 felé osztjuk, és mindegyik adagot megfestjük
különféle színű ételfestékkel (piros, narancssárga, kék, zöld, lila – a sárga
maradhat natúr is). A masszákat tetszés szerint belekanalazzuk vagy
belecsorgatjuk a sütőpapírral bélelt kalács- vagy őzgerincformába, és 170 fokos
sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Kiborítjuk, hagsjuk kihűlni, majd ujjnyi
vastag szeletekre vágjuk. A krémhez a pudingporból, a tejből és a cukorból
pépet főzünk, majd miután kihűlt, simára dolgozzuk a habosra kevert vajjal. A
krémből félreteszünk 1-2 evőkanálnyit, majd a süteményszeleteket egymás mellé
ragasztjuk a krémmel. Végül bevonjuk a félretett krémmel. Ha szeretnénk, meg is
szórhatjuk valamivel, de nem muszáj. 2-3 órán át hagyjuk összeérni, puhulni,
majd rézsútosan szeletelve tálaljuk.
Megjegyzés: Bevonhatjuk pirossal megfestett olvasztott fehér csokoládéval is.
KT - 2016/3
KT - 2016/3
4 megjegyzés:
De szép vidám kalács :-)
Köszönöm, Katalin, igen, néha muszáj "bevidámítani". :) Kicsi lányom szülinapjakor készült, az ő külön kérésére lett szivárványos. :)
Akkor Isten éltesse sokáig :-)
Köszönöm szépen. Már régebb volt, de persze, egy ilyen jókíváság mindig érvényes! :)
Megjegyzés küldése