Nagyon aktuális leves, múlt héten készült a sógoromtól kapott rebarbarát felhasználva. Az íze mondhatni megmaradt a hagyományos salátalevesének, csupáncsak a rebarbara adta a savanyítást. És némi plusz sűrűséget. Mindketten szerettük a férjemmel, csak ketten voltunk és ettünk belőle... Én másnap is ezt "falatoztam".
Rebarbarás
salátaleves
Hozzávalók 4 személyre: 1
adag fagysztott saláta vagy kb. 70 dkg friss salátalevél, 2 szál rebarbara, 5-6
friss fokhagymalevél, 5 dl tej, 1,5 evőkanál liszt, só, olaj, esetleg
petrezselyemzöld.
Elkészítése: Az olajat fölforrósítjuk, és
rádobjuk a több vízben megmosott, lecsepegtetett és összevagdalt vagy tépkedett
salátát. Átforgatjuk rajta, míg a levelek kissé össze nem esnek, majd felöntjük
annyi vízzel, amennyi jól ellepi. Megsózzuk, és 15-20 percig főzzük. Ezalatt a
rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, majd vékony karikákra vágjuk. Hozzáadjuk a
leveshez a finomra aprított fokhagymaszárral együtt, és max. 5 percig főzzük. A
lisztet simára keverjük kevés tejjel, hozzáöntjük a leveshez, majd a többi
tejjel, és szükség szerint vízzel hígítjuk. Jól kiforraljuk, utánasózunk, és
tálalhatjuk is. Ha szeretnénk, aprított petrezselyemzöldet is szórhatunk rá.
KAL - 2017
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése