Rozmaringos-citromos báránysült
Hozzávalók 3-4 személyre: 1 báránynyak (vagy 6 bármilyen más csontos szelet), só, bors, szárított vagy friss rozmaring, 3 fej fokhagyma, 6 kisebb babérlevél, 1 citrom, olívaolaj, 2 dl fehérbor.
Elkészítése: A bárányszeleteket megszórjuk sóval és borssal, majd belehelyezzük az olívaolajjal meglocsolt és a szeletekre vágott citrommal kirakott hőálló edénybe. Mindegyikre ráhelyezünk egy-egy elfelezett fej fokhagymát vágott felével levele, egy-egy babérlevelet, illetve rozmaringágacskákat szórunk az egészre, aláöntjük a bort, és 180 fokos sütőben, lefedve, 1 órát - 1 órát és 15 percet sütjük pároljuk, majd 220 fokra emelve a hőt, fedő nélkül 5-10 perc alatt rápirítunk. Tetszés szerinti körettel, salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.
KAL - 2017
KAL - 2017
BA - Husv./2017
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése