Gyors, finom, laktató. Ismét. :)
Chorizós, kukoricás tészta
Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg bacon, 25 dkg chorizo kolbász, 1 nagy hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 3 dl tejszín, 1 kukoricakonzerv, 40 dkg fodros kockatészta, 10 dkg parmezán, só, bors, olaj.
Elkészítése: Kevés felforrósított olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont, majd rádobjuk a kis kockákra vágott kolbászt. Addig pirítjuk, amíg szép paprikás színét kiengedi, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát és fokhagymát. Kis lángon megdinszteljük, felöntjük kevés vízzel (illetve ahogy elfő, még pótoljuk), és addig pároljuk, míg a kolbász el nem készül. Ekkor felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a leszűrt kukoricát, beletesszük a lereszelt sajtot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tésztát sós vízben kifőzzük, hozzáadjuk a szószhoz, és összekeverjük. Kevés parmezánt szórunk a tetejére. Ha szeretnénk, aprított petrezselyem- vagy korianderzöldet is szórhatunk bele.
KAL - 2018.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2017. január 30., hétfő
Chorizós, kukoricás tészta
Gyors, finom, laktató. Ismét. :)
Chorizós, kukoricás tészta
Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg bacon, 25 dkg chorizo kolbász, 1 nagy hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 3 dl tejszín, 1 kukoricakonzerv, 40 dkg fodros kockatészta, 10 dkg parmezán, só, bors, olaj.
Elkészítése: Kevés felforrósított olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont, majd rádobjuk a kis kockákra vágott kolbászt. Addig pirítjuk, amíg szép paprikás színét kiengedi, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát és fokhagymát. Kis lángon megdinszteljük, felöntjük kevés vízzel (illetve ahogy elfő, még pótoljuk), és addig pároljuk, míg a kolbász el nem készül. Ekkor felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a leszűrt kukoricát, beletesszük a lereszelt sajtot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tésztát sós vízben kifőzzük, hozzáadjuk a szószhoz, és összekeverjük. Kevés parmezánt szórunk a tetejére. Ha szeretnénk, aprított petrezselyem- vagy korianderzöldet is szórhatunk bele.
KAL - 2018.
Chorizós, kukoricás tészta
Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg bacon, 25 dkg chorizo kolbász, 1 nagy hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 3 dl tejszín, 1 kukoricakonzerv, 40 dkg fodros kockatészta, 10 dkg parmezán, só, bors, olaj.
Elkészítése: Kevés felforrósított olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont, majd rádobjuk a kis kockákra vágott kolbászt. Addig pirítjuk, amíg szép paprikás színét kiengedi, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát és fokhagymát. Kis lángon megdinszteljük, felöntjük kevés vízzel (illetve ahogy elfő, még pótoljuk), és addig pároljuk, míg a kolbász el nem készül. Ekkor felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a leszűrt kukoricát, beletesszük a lereszelt sajtot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tésztát sós vízben kifőzzük, hozzáadjuk a szószhoz, és összekeverjük. Kevés parmezánt szórunk a tetejére. Ha szeretnénk, aprított petrezselyem- vagy korianderzöldet is szórhatunk bele.
KAL - 2018.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése