Tehéntúrós,
mazsolás laska (Tăiței cu brânză și stafide)
Hozzávalók 4-5
személyre: 40 dkg kockatészta, 40-50 dkg tehéntúró, 10 dkg mazsola, 4 tasak
vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál vaj, cukor, só, 1 teáskanál
rumkivonat, méz.
Elkészítése: A
mazsolát langyos vízbe áztatjuk, amiben elkevertük a rumkivonatot. A tésztát
enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd elkeverjük benne a vajat. Hozzáadjuk
a tehéntúrót, a leszűrt mazsolát, a citromhéjat, a vaníliás cukrot meg ízlés
szerinti cukrot, és alaposan összekavarjuk. Visszatesszük a lángra, és
folyamatosan kavargatva kissé összeforrósítjuk. Azonnal tálaljuk mézet
csorgatva rá.
Megjegyzés: Bár
édességnek tűnik, ez a fogás annál laktatóbb, mintsem desszertként fogyasszuk.
Megfelel egy könnyű vacsorának, vagy tartalmas leves után második fogásnak is.
EK - 2017/2
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése