2017. január 14., szombat

Tehéntúrós-mazsolás laska

Hasonlít egy kicsit a vargabéles töltelékéhez, de mégsem az. Egyszerűbb, gyorsabban megvan, kevesebb hozzávaló kell hozzá, és nem kell utólag sütni. Nem desszertnek ajánlom, inkább könnyű vacsorának vagy egy tartalmas leves után másodiknak. Szülőfalumban a román asszonyok csinálták ezt az ételt.


Tehéntúrós, mazsolás laska (Tăiței cu brânză și stafide)

Hozzávalók 4-5 személyre: 40 dkg kockatészta, 40-50 dkg tehéntúró, 10 dkg mazsola, 4 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál vaj, cukor, só, 1 teáskanál rumkivonat, méz.

Elkészítése: A mazsolát langyos vízbe áztatjuk, amiben elkevertük a rumkivonatot. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd elkeverjük benne a vajat. Hozzáadjuk a tehéntúrót, a leszűrt mazsolát, a citromhéjat, a vaníliás cukrot meg ízlés szerinti cukrot, és alaposan összekavarjuk. Visszatesszük a lángra, és folyamatosan kavargatva kissé összeforrósítjuk. Azonnal tálaljuk mézet csorgatva rá.

Megjegyzés: Bár édességnek tűnik, ez a fogás annál laktatóbb, mintsem desszertként fogyasszuk. Megfelel egy könnyű vacsorának, vagy tartalmas leves után második fogásnak is. 
EK - 2017/2

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. január 14., szombat

Tehéntúrós-mazsolás laska

Hasonlít egy kicsit a vargabéles töltelékéhez, de mégsem az. Egyszerűbb, gyorsabban megvan, kevesebb hozzávaló kell hozzá, és nem kell utólag sütni. Nem desszertnek ajánlom, inkább könnyű vacsorának vagy egy tartalmas leves után másodiknak. Szülőfalumban a román asszonyok csinálták ezt az ételt.


Tehéntúrós, mazsolás laska (Tăiței cu brânză și stafide)

Hozzávalók 4-5 személyre: 40 dkg kockatészta, 40-50 dkg tehéntúró, 10 dkg mazsola, 4 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál vaj, cukor, só, 1 teáskanál rumkivonat, méz.

Elkészítése: A mazsolát langyos vízbe áztatjuk, amiben elkevertük a rumkivonatot. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd elkeverjük benne a vajat. Hozzáadjuk a tehéntúrót, a leszűrt mazsolát, a citromhéjat, a vaníliás cukrot meg ízlés szerinti cukrot, és alaposan összekavarjuk. Visszatesszük a lángra, és folyamatosan kavargatva kissé összeforrósítjuk. Azonnal tálaljuk mézet csorgatva rá.

Megjegyzés: Bár édességnek tűnik, ez a fogás annál laktatóbb, mintsem desszertként fogyasszuk. Megfelel egy könnyű vacsorának, vagy tartalmas leves után második fogásnak is. 
EK - 2017/2

Nincsenek megjegyzések: