Citromos-levendulás keksz
Hozzávalók (kb.
50 darabhoz): 30 dkg liszt, 20 dkg puha vaj, 15 dkg cukor, 1 tasak vaníliás
cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 csapott evőkanál morzsolt levendulavirág, 1
teáskanál sütőpor, 1 csipet só.
Elkészítése: A
hozzávalókat késes robotgépbe tesszük, és sima masszává dolgozzuk. Az
elkészült, eléggé puha tésztából diónál valamivel kisebb golyókat formázunk,
sütőpapíros tepsire helyezzük, és 160 fokos sütőben kb. 15 perc alatt
megsütjük. Robotgép híján a vajat kikavarjuk a cukorral, majd beleforgatjuk az
összevegyített száraz hozzávalókat. A további eljárás ugyanaz.
EK - 2017/6
EK - 2017/6
BA - 2019/7
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése