Pizza di polenta,
avagy polentapizza
Hozzávalók 3-4
személyre: 1 liter víz, 25 dkg kukoricadara, 1,5 teáskanál só, 1 evőkanál vaj,
1 teáskanál szárított oregánó;
a feltéthez:
2 dl házi paradicsomszósz vagy ketchup,
15-20 dkg sonka, 15 dkg friss mozzarella, 2 paradicsom, csípős paprika,
olajbogyó, 5 dkg reszelt parmezán, 1 evőkanál olívaolaj.
Elkészítése: A
polentához a vizet fölforraljuk, magsózzuk, beleszórjuk az oregánót, majd
folytonos kavarás közben beleszórjuk a kukoricadarát. Addig főzzük kavargatva,
míg a massza be nem sűrűsödik. Ekkor belekeverjük a vajat is, majd egy
olívaolajjal vékonyan megkent kb. 30 cm átmérőjű formába öntjük. Kanállal
elsimítjuk úgy, hogy a polentának egy kis pereme keletkezzen, és félretesszük,
míg hűl egy keveset, illetve megkeményszik. Rákenjük a paradicsomszószt,
rászórjuk a csíkokra vágott sonkát meg a kis kockákra vágott mozzarellát,
kirakjuk az olajbogyóval és a karikára vágott paradicsommal meg csípős
paprikával, rászórjuk a parmezánt, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20
perc alatt megsütjük. Szeletekre vágva kínáljuk a hagyományos pizzához
hasonlóan.
KT - 2017/4
KT - 2017/4
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése