Szintén nagy kedvence lehet ez a gyerekeknek.
Virslis-sajtos
kenyér
Hozzávalók 2
„virághoz”, a tésztához: 60 dkg liszt, 5 g szárított élesztő, 1 csapott
evőkanál só, 3 evőkanál olívaolaj, 4,2 dl tej vagy víz;
továbbá: 15-20
dkg reszelt sajt, 7 szál virsli, mustár, 1 tojássárgája, 1-2 evőkanál tej.
EK - 2017/6
Pâine cu cremvurști și cașcaval
Ingrediente pentru aluat: 600 g făină albă, 5 g
drojdie uscată, 1 lingură rasă sare, 3 linguri ulei de măsline, 420 ml lapte sau
apă călduță;
alte ingrediente: 150-200 g cașcaval răzuit, 7 cremvurști,
muștar, 1 gălbenuș de ou, 1-2 linguri lapte.
Prepararea: Ingredientele aluatului se frământă până
ce se obține un aluat omogen și fin, după care se acoperă și se lasă la dospit într-un
loc călduț. Când aluatul și-a dublat volumul, se împarte în două iar fiecare se
mai împarte în câte 7 bucăți. Aceste bucăți se întind în dreptunghiuri, se
împăturesc în 3 și se apasă puțin cu sucitorul (faza 1). Una din marginile
aluatului se crestează la distanțe de cca. 1 deget (faza 2). Se unge aluatul cu
puțin muștar, se presară cașcaval răzuit, se așază o jumătate de cremvurști (faza
3) și se rulează strâns. Se procedează la fel cu fiecare bucată de aluat.
Rulourile rezultate se pun cu partea crestată în sus într-o formă rotundă tapetată
cu hârtie de copt (7 rulouri la 1 pâine), și se mai lasă la dospit 20-25
minute. Se ung apoi cu gălbenuș amestecat cu lapte și se coc la 180 grade în
cca. 20-25 minute. Dacă pâinile se rumenesc prea devreme, se scade temperatura
la 170 grade iar pâinile se acoperă cu hârtie de copt.
Observație: Din cantitatea de mai sus ies 2
pâini.
BA - 2019/2.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése