Mint ígértem, a következő bejegyzésem a tavalyi isteni egresdzsemem receptje lesz. Főzzétek, egyétek jókedvvel! :)
Mentás egresdzsem
Hozzávalók: 2 kg egres, 30-50 dkg cukor, friss menta, kevés citromlé.
Elkészítése: Az egresnek letépjük szárát és bajszát, majd több vízben
alaposan megmossuk. Tiszta, ép zománcú edénybe tesszük, aláöntünk kevés vizet, rálocsolunk
2-3 evőkanál citromlevet (csak, hogy megtartsa a színét), majd néha megkavarva
elkezdjük főzni. Amikor az egresszemek szétpattannak, illetve kezdenek
szétmenni (néhány perc), hozzáadjuk a cukrot meg a jól megmosott
mentaágacskákat, és kavargatva kb. 10 főzzük, vagy addig, amíg a dzsem kezd
besűrűsödni. A mentaágakat eltávolítjuk, csírátlanított száraz üvegekbe
töltjük, fejtetőre állítjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés: Ha szeretnénk, az egrest teszőleges arányban kockára vágott
almával is vegyíthetjük.
FF - 2017/6
FF - 2017/6
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése