2017. június 26., hétfő

Paradicsomos marhahússaláta

Ez olyan tömény és laktató, hogy mi második fogásnak ettük húsleves után. Mindenkinek ízlett. A paradicsomok még nem a mi kertünkben termettek, de ha minden igaz, néhány hét, és már én is büszkélkedhetek mindenféle formájú és színű paradicsommal. :)


Paradicsomos marhahússaláta

Hozzávalók 4-5 személyre: 50-60 dkg levesben főtt marhahús, 40 dkg vegyes koktélparadicsom, 25 dkg friss mozzarella, 2 nagyobb szál újhagyma zöldjével együtt, bazsalikomlevelek, só, bors, citromlé, olívaolaj.

Elkészítése: A húst szeletekre, majd csíkokra vágjuk, vagy ha nem lehet vágni, csíkokra tépkedjük. A mozzarellát felkockázzuk, a jól megmosott paradicsomokat pedig méretüktől függően csíkokra vágjuk, vagy felezzük, negyedeljük. A hagymát vékonyan felszeleteljük. Mindent tálba teszünk, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd meglocsoljuk a 3:1 arányban összekevert olajjal és citromlével. aprított bazsalikommal megszórva kínáljuk.

Megjegyzés: Természetesen, normál, illetve egyszínű paradicsommal is készíthető, de ha többfélét teszünk bele, gazdagabb az íze, és a színe is szép, vidám. :)

EK - 2017/8


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. június 26., hétfő

Paradicsomos marhahússaláta

Ez olyan tömény és laktató, hogy mi második fogásnak ettük húsleves után. Mindenkinek ízlett. A paradicsomok még nem a mi kertünkben termettek, de ha minden igaz, néhány hét, és már én is büszkélkedhetek mindenféle formájú és színű paradicsommal. :)


Paradicsomos marhahússaláta

Hozzávalók 4-5 személyre: 50-60 dkg levesben főtt marhahús, 40 dkg vegyes koktélparadicsom, 25 dkg friss mozzarella, 2 nagyobb szál újhagyma zöldjével együtt, bazsalikomlevelek, só, bors, citromlé, olívaolaj.

Elkészítése: A húst szeletekre, majd csíkokra vágjuk, vagy ha nem lehet vágni, csíkokra tépkedjük. A mozzarellát felkockázzuk, a jól megmosott paradicsomokat pedig méretüktől függően csíkokra vágjuk, vagy felezzük, negyedeljük. A hagymát vékonyan felszeleteljük. Mindent tálba teszünk, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd meglocsoljuk a 3:1 arányban összekevert olajjal és citromlével. aprított bazsalikommal megszórva kínáljuk.

Megjegyzés: Természetesen, normál, illetve egyszínű paradicsommal is készíthető, de ha többfélét teszünk bele, gazdagabb az íze, és a színe is szép, vidám. :)

EK - 2017/8


Nincsenek megjegyzések: