Finom, laktató főfogás vagy vacsora...
Húsos-tojásos
palacsintabatyuk
Hozzávalók 4
személyre a palacsintához: 15 dkg liszt, 1 nagyobb tojás, 1 csipet só, 1 evőkanál
olaj, 2 dl tej, 3-3,5 dl víz;
a töltelékhez: 50
dkg darált marhahús, 1 hagyma, 8-10 cikk fokhagyma, 1 púpozott teáskanál
pirospaprika, olaj, 8 főtt tojás;
a mártáshoz: 0,5
dl olaj, 3 evőkanál liszt, 7 dl paradicsomlé, 3 cikk fokhagyma, só, bors, cukor,
1 marék bazsalikomlevél;
továbbá: kevés
olaj, kb. 10 dkg sajt.
Elkészítése: A palacsinta hozzávalóit simára dolgozzuk, és
enyhén olajozott serpenyőben kb. 10 palacsintát sütünk belőle. A töltelékhez a
finomra aprított hagymát megdinszteljük kevés olajon, majd hozzáadjuk a húst és
állandóan kavargatva morzsásra pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagyma
háromnegyed részét, megsózzuk-borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát, és
elkeverjük. Ezután felöntjük 3 csésze vízzel, majd lefedve, közepes lángon addig
főzzük, míg a hús meg nem puhul. Végül hozzáadjuk a maradék fokhagymát, és fedő
nélkül zsírjára sütjük. A főtt tojást felaprítjuk, hozzáadjuk a húshoz, ha
szükséges, utánaízeísítünk, és félretesszük. A mártáshoz az olajban habzásig
pirítjuk a lisztet, felöntjük a paradicsomlével, és állandóan kavargatva sűrűre
főzzük. Sóval, borssal, ízlés szerinti cukorral és áttört fokhagymával
ízesítjük. A megsült palacsintákat megtöltjük a húsos töltelékkel egyenlően
elosztva azt a palacsintákon. A mártást hőálló edénybe simítjuk, belehelyezzük
az elkészült batyukat, megkenjük kevés olajjal, és 20-25 percre a 200 fokos
sütőbe toljuk. Ezután kivesszük, a batyukra szórjuk a lereszelt sajtot, és
visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt rá nem olvad.
PAL - 2017.
PAL - 2017.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése