Nagyon szeretjük az ilyen kombinációkat. A családban főleg én vagyok "a szószos", egy finom mártással, öntettel szinte bármit meg tudok enni. Kísérletezek is elég sokat ilyen téren, mint ahogy mártások-szószok és öntetek címkéim is mutatják. Ez egy újabb kísérlet, ami nem aratott itthon osztatlan sikert fanyar, kesernyés íze miatt, nekem viszont nagyon ízlett. Hátha nektek is fog...
Fűszeres
csirkeszárny párolt brokkolival, tahiniszósszal
Hozzávalók 4
személyre: 12-16 csirkeszárny, só, bors, friss vagy szárított bazsalikom,
olívaolaj; a szószhoz: 2 cikk fokhagyma, 4 evőkanál tahini (szezámpaszta), só,
bors, citromlé, víz;
továbbá: 80 dkg
brokkoli, só, ½ teáskanál szódabikarbóna, szezámmag.
Elkészítése: A
csirkeszárnyat átnézzük, megmossuk, és szárazra itatjuk. Megszórjuk sóval,
borssal, illetve bazsalikommal, és meglocsoljuk olíavolajjal. Kézzel jól
összeforgatjuk, és akár 1 éjszakán át is hűtőben érleljük. Elkészítésekor
tepsibe tesszük, kevés vizet spriccelünk alá, és 220 fokra felforrósított
sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben grillfokozatra is
kapcsolhatjuk a sütőt, hogy szépen megpiruljanak. A szószhoz összezúzzuk a fokhagymát,
majd hozzáadjuk a tahinit, és összekavarjuk. Kicsinként vizet öntünk hozzá, míg
jó híg öntetté nem válik, ekkor sóval, borssal és citromlével ízesítjük tetszés
szerint. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós-szódabkarbónás vízben
max. 5 percig blansírozzuk. Ekkor leszűrjük, és átöblítjük jéghideg vízzel. A
brokkolit tányérokra osztjuk, meglocsoljuk öntettel, és csirkeszárnnyal
kínáljuk.
Megjegyzés: Ha
szeretnénk, a bepácolt csirkeszárnyat parázs fölött meg is grillezhetjük.
EK - 2017/8.
EK - 2017/8.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése