Igazi nyárízű leves, a kolbásztól pedig tartalmas, laktató is.
Kolbászos-lestyános
karalábéleves
Hozzávalók (4 személyre): 2 nagy,
zsenge karalábé, 1 hagyma vagy 3 szál újhagyma, 2 paradicsom, 15 dkg szárazabb
kolbász, 1 maréknyi aprótészta (pl. kiskocka), 1 tojás, 2 dl tejföl vagy
tejszín, 2 evőkanál olaj, citromlé, só, lestyán és petrezselyemzöld.
Elkészítése: A forró olajon 1-2
perc alatt megpirítjuk a vékony karikákra vágott kolbászt, majd kiszedjük és
félretesszük. Rádobjuk a kis kockákra vágott karalábét, meg a finomra aprított
hagymát, 2-3 percig kavargatva pirítjuk, majd felöntjük vízzel, ízesítjük
sóval, és majdnem készre főzzük. Hozzáadjuk az összedarabolt paradicsomot, a száraztésztát
meg a kolbászt, és addig főzzük, amíg minden teljesen el nem készül. A tojást
felverjük, elkeverjük a tejföllel és kevés forró lével, majd visszaöntjük a
leveshez. Összeforrósítjuk, de már nem forraljuk. Sóval, citromlével
utánaízesítünk, illetve megszórjuk aprított lestyánnal és petrezselyemzölddel.
Megjegyzés: Ha valaki annyira
szereti, megszórhatja csupán lestyánnal is, vagy ha valakinek nem ízlik a
lestyán, készítheti csak petrezselyemzölddel is. A lestyán viszont egyedi
ízvilágot kölcsönöz a levesnek.
KAL - 2019.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése