2018. augusztus 24., péntek

Kolbászos-lestyános karalábéleves


Igazi nyárízű leves, a kolbásztól pedig tartalmas, laktató is. 


Kolbászos-lestyános karalábéleves  

Hozzávalók (4 személyre): 2 nagy, zsenge karalábé, 1 hagyma vagy 3 szál újhagyma, 2 paradicsom, 15 dkg szárazabb kolbász, 1 maréknyi aprótészta (pl. kiskocka), 1 tojás, 2 dl tejföl vagy tejszín, 2 evőkanál olaj, citromlé, só, lestyán és petrezselyemzöld.

Elkészítése: A forró olajon 1-2 perc alatt megpirítjuk a vékony karikákra vágott kolbászt, majd kiszedjük és félretesszük. Rádobjuk a kis kockákra vágott karalábét, meg a finomra aprított hagymát, 2-3 percig kavargatva pirítjuk, majd felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, és majdnem készre főzzük. Hozzáadjuk az összedarabolt paradicsomot, a száraztésztát meg a kolbászt, és addig főzzük, amíg minden teljesen el nem készül. A tojást felverjük, elkeverjük a tejföllel és kevés forró lével, majd visszaöntjük a leveshez. Összeforrósítjuk, de már nem forraljuk. Sóval, citromlével utánaízesítünk, illetve megszórjuk aprított lestyánnal és petrezselyemzölddel.

Megjegyzés: Ha valaki annyira szereti, megszórhatja csupán lestyánnal is, vagy ha valakinek nem ízlik a lestyán, készítheti csak petrezselyemzölddel is. A lestyán viszont egyedi ízvilágot kölcsönöz a levesnek.

KAL - 2019.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2018. augusztus 24., péntek

Kolbászos-lestyános karalábéleves


Igazi nyárízű leves, a kolbásztól pedig tartalmas, laktató is. 


Kolbászos-lestyános karalábéleves  

Hozzávalók (4 személyre): 2 nagy, zsenge karalábé, 1 hagyma vagy 3 szál újhagyma, 2 paradicsom, 15 dkg szárazabb kolbász, 1 maréknyi aprótészta (pl. kiskocka), 1 tojás, 2 dl tejföl vagy tejszín, 2 evőkanál olaj, citromlé, só, lestyán és petrezselyemzöld.

Elkészítése: A forró olajon 1-2 perc alatt megpirítjuk a vékony karikákra vágott kolbászt, majd kiszedjük és félretesszük. Rádobjuk a kis kockákra vágott karalábét, meg a finomra aprított hagymát, 2-3 percig kavargatva pirítjuk, majd felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, és majdnem készre főzzük. Hozzáadjuk az összedarabolt paradicsomot, a száraztésztát meg a kolbászt, és addig főzzük, amíg minden teljesen el nem készül. A tojást felverjük, elkeverjük a tejföllel és kevés forró lével, majd visszaöntjük a leveshez. Összeforrósítjuk, de már nem forraljuk. Sóval, citromlével utánaízesítünk, illetve megszórjuk aprított lestyánnal és petrezselyemzölddel.

Megjegyzés: Ha valaki annyira szereti, megszórhatja csupán lestyánnal is, vagy ha valakinek nem ízlik a lestyán, készítheti csak petrezselyemzölddel is. A lestyán viszont egyedi ízvilágot kölcsönöz a levesnek.

KAL - 2019.

Nincsenek megjegyzések: