Zöldbabkrém
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg zöld hüvelyű
ceruzabab, 10 dkg hántolt napraforgómag, 3-4 cikk fokhagyma, 1 marék friss
bazsalikomlevél, 2-3 evőkanál olívaolaj, só, bors, citromlé, ½ teáskanál
szódabikarbóna.
Elkészítése: A naprafprgómagot hideg vízbe
áztatjuk legalább 2 órára. A zöldbabot puhára főzzük sós-szódabikarbónás
vízben. Ezután leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Leszűrjük a napraforgómagot is,
tálba tesszük a zöldbabbal, a fokhagymával meg a bazsalikomlevéllel együtt, és
botmixerrel a lehető legsimábbra turmixoljuk. Ha szükséges, nagyon kevés vizet
adhatunk hozzá, hogy jó krémes legyen. Végül sóval, borssal és citromlével
ízesítjük, és belekavarjuk az olívaolajat is. Friss vagy pirított kenyérrel
tálaljuk önmagában vagy zöldségek kíséretében.
KAL - 2019.
1 megjegyzés:
Jól néz ki, épp ilyen receptet kerestem...már készítem is. Köszi:)
Megjegyzés küldése