Pudingkrémes-áfonyás
palacsinta
Hozzávalók kb. 20
darabhoz: 40 dkg liszt, 2 nagy tojás, 2 csipet só, 3 evőkanál olaj, 2,5 dl tej,
7-8 dl víz;
a krémhez: 2
tasak tuttifruttiízű pudingpor, 3-4 evőkanál cukor, 7 dl tej, 25 dkg mascarpone
vagy tehéntúró, só, friss vagy fagyasztott áfonya.
Elkészítése: A lisztet simára keverjük a tojással, a sóval
meg a kicsinként adagolt tejjel, majd hozzáadunk 2 evőkanál olajat, és rendre
belekeverjük a vizet is. Olajjal vékonyan megkent serpenyőben kb. 20
hígpalacsintát sütünk belőle. Ha menet közben a massza sűrűsödik, lehet még
hígítani kevés tejjel vagy vízzel. A krémhez a pudingport elkeverjük a
cukorral, pici sóval meg a tejjel, majd odatesszük főni, és állandóan
kavargatva sűrűre főzzük. Hideg vízbe állítva kihűtjük, majd beledolgozzuk a
mascarponét is. A palacsintákat megkenjük egy-egy jó evőkanálnyi krémmel,
megszórjuk áfonyával, és tetszés szerint feltekerjük vagy négybe hajtjuk.
Megszórhatjuk porcukorral, díszíthetjük zöld levélkével, és további gyümölccsel
kínálhatjuk.
FI - 2018/9.
2 megjegyzés:
Nagyon ügyes leányzóid vannak, de hát volt kitől tanulniuk :-) Neki is csak gratulálni tudok!
Köszönjük szépen Katalin! :)
Megjegyzés küldése