2018. augusztus 20., hétfő

Vendégszakács a konyhámban 3. - Pudingkrémes, áfonyás palacsinta

Kislány is szorgoskodik a konyhában, sőt, azt mondhatom, igazán tehetséges, rááll a keze a műveletekre. A palacsintasütés legtöbbször az ő "reszortja", ahogy itthon szoktuk néha mondani, és nagyon ügyesen csinálja. Feldobva még nem tudja megfordítani, de igazából még nem is engedem azt neki. Lapáttal is tökéletes. Ezt elejétől végig ő csinálta, meg is fog jelenni a receptje a Főzőiskola folyóirat szeptemberi számában. Reméljük, inspiráló lesz mások számára is, és sok más kismanó is kedvet kap egy kis sütés-főzéshez otthon. :)




Pudingkrémes-áfonyás palacsinta

Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 40 dkg liszt, 2 nagy tojás, 2 csipet só, 3 evőkanál olaj, 2,5 dl tej, 7-8 dl víz;
a krémhez: 2 tasak tuttifruttiízű pudingpor, 3-4 evőkanál cukor, 7 dl tej, 25 dkg mascarpone vagy tehéntúró, só, friss vagy fagyasztott áfonya.
Elkészítése:  A lisztet simára keverjük a tojással, a sóval meg a kicsinként adagolt tejjel, majd hozzáadunk 2 evőkanál olajat, és rendre belekeverjük a vizet is. Olajjal vékonyan megkent serpenyőben kb. 20 hígpalacsintát sütünk belőle. Ha menet közben a massza sűrűsödik, lehet még hígítani kevés tejjel vagy vízzel. A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral, pici sóval meg a tejjel, majd odatesszük főni, és állandóan kavargatva sűrűre főzzük. Hideg vízbe állítva kihűtjük, majd beledolgozzuk a mascarponét is. A palacsintákat megkenjük egy-egy jó evőkanálnyi krémmel, megszórjuk áfonyával, és tetszés szerint feltekerjük vagy négybe hajtjuk. Megszórhatjuk porcukorral, díszíthetjük zöld levélkével, és további gyümölccsel kínálhatjuk.

FI - 2018/9.



2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon ügyes leányzóid vannak, de hát volt kitől tanulniuk :-) Neki is csak gratulálni tudok!

sedith írta...

Köszönjük szépen Katalin! :)

Related Posts with Thumbnails

2018. augusztus 20., hétfő

Vendégszakács a konyhámban 3. - Pudingkrémes, áfonyás palacsinta

Kislány is szorgoskodik a konyhában, sőt, azt mondhatom, igazán tehetséges, rááll a keze a műveletekre. A palacsintasütés legtöbbször az ő "reszortja", ahogy itthon szoktuk néha mondani, és nagyon ügyesen csinálja. Feldobva még nem tudja megfordítani, de igazából még nem is engedem azt neki. Lapáttal is tökéletes. Ezt elejétől végig ő csinálta, meg is fog jelenni a receptje a Főzőiskola folyóirat szeptemberi számában. Reméljük, inspiráló lesz mások számára is, és sok más kismanó is kedvet kap egy kis sütés-főzéshez otthon. :)




Pudingkrémes-áfonyás palacsinta

Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 40 dkg liszt, 2 nagy tojás, 2 csipet só, 3 evőkanál olaj, 2,5 dl tej, 7-8 dl víz;
a krémhez: 2 tasak tuttifruttiízű pudingpor, 3-4 evőkanál cukor, 7 dl tej, 25 dkg mascarpone vagy tehéntúró, só, friss vagy fagyasztott áfonya.
Elkészítése:  A lisztet simára keverjük a tojással, a sóval meg a kicsinként adagolt tejjel, majd hozzáadunk 2 evőkanál olajat, és rendre belekeverjük a vizet is. Olajjal vékonyan megkent serpenyőben kb. 20 hígpalacsintát sütünk belőle. Ha menet közben a massza sűrűsödik, lehet még hígítani kevés tejjel vagy vízzel. A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral, pici sóval meg a tejjel, majd odatesszük főni, és állandóan kavargatva sűrűre főzzük. Hideg vízbe állítva kihűtjük, majd beledolgozzuk a mascarponét is. A palacsintákat megkenjük egy-egy jó evőkanálnyi krémmel, megszórjuk áfonyával, és tetszés szerint feltekerjük vagy négybe hajtjuk. Megszórhatjuk porcukorral, díszíthetjük zöld levélkével, és további gyümölccsel kínálhatjuk.

FI - 2018/9.



2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon ügyes leányzóid vannak, de hát volt kitől tanulniuk :-) Neki is csak gratulálni tudok!

sedith írta...

Köszönjük szépen Katalin! :)