Csülkös csorba
káposztalével
Hozzávalók (6-8
személyre): 1 friss hátsó csülök, 4 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 darabka
zellergumó, 1 hagyma, 1 piros húsú paprika, 6 dkg rizs, 2-3 cikk fokhagyma, 2-3
dl káposztalé, 2-3 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, só.
Elkészítése: A
csülköt hideg vízben főni tesszük, majd ha felforrt, lehabozzuk, megsózzuk, és
majdnem készre főzzük. (Lehet kuktában is, sőt.) Ekkor beletesszük a kis
kockákra vágott gyökereseket meg a félbe, majd csíkokra vágott hagymát, kb. 10
perccel később pedig a kockára vágott paprikát, a zúzott fokhagymát meg a
rizst. Addig főzzük, míg minden puhára nem fő. Ekkor beletesszük az ízlés
szerinti káposztalevet, ha szükséges, még hígítjuk vízzel, és jól kiforraljuk.
A tejfölt simára keverjük egy kis forró lével, és visszaöntjük a levesbe. Ízlés
szerint utánasózva, aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk. Tejfölt,
csípős paprikát adhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése