Érdekes kombináció a pástétom a narancsos bevonattal, a kettő nagyon jól kiegészíti egymást. :)
Sertésmájpástétom
narancsos glaze-zel
Hozzávalók: 50 dkg
sertésmáj, 30-30 dkg darált marhahús és csirkecomb, 2 hagyma, 3-4 cikk
fokhagyma, 2-3 nyers tojás, só, bors, szerecsendió, szegfűbors, kevés vaj;
a glaze-hez: 2,5
dl frissen facsart narancslé, 2-3 evőkanál citromlé, 1 evőkanál cukor, 1 csipet
só, 1 tasak átlátszó tortazselé;
a díszítéshez:
narancsszeletek.
KAL - 2020.
Terină de ficat
glasată
Ingrediente: 500
g ficat de porc, 600 g carne tocată amestec, 2 cepe, 3-4 căței de usturoi, 2-3
ouă, sare, piper, nucșoară, ienibahar, puțin unt;
pentru glasat: 250
ml suc de portocale proaspăt, 2-3 linguri zeamă de lămâie, 1 lingură zahăr, 1
praf de sare, 1 plic jeleu pentru tort transparent (tortgelee);
pentru ornare:
felii de portocale.
Prepararea: Se
taie ficatul în bucăți mai mari, după care se pune la fiert în apă rece fără
sare. Se fierbe 10 minute din punctul fierberii, apoi se ia de pe foc și se
lasă la răcit în apă. (Astfel ficatul se va înmuia și își va menține culoarea
frumoasă, rozalie.) Carnea tocată se pune într-un vas, se adaugă usturoiul, ficatul
și ceapa tăiate în bucăți, se amestecă bine, după care se dă totul prin mașina
de tocat de mai multe ori, sau se mixează în robotul de bucătărie până ce
devine o pastă fină. Se adaugă ouăle bătute și se condimentează după gust cu
sare, piper, nucșoară și ienibahar măcinate. Amestecul se pune într-o tavă de
chec uns cu unt, se acoperă, mai apoi se pune într-o tavă în care se toarnă
apă. Se coace în cuptor la 180 grade cca. 1 oră (± 10 minute). Se lasă la răcit
în formă, după care se răstoarnă pe o grilă și se pune la rece. Jeleul pentru
tort se amestecă cu sarea, zahărul, zeama de lămâie și sucul de portocale și se
aduce la fierbere. Se lasă la răcit 1-2 minute, după care se pune lingură cu
lingură peste terina bine răcită având grijă ca glasarea să fie cât mai
uniformă, netedă. Se ornează cu felii de portocale. Se menține la rece.
2 megjegyzés:
Különleges, nagyon tetszik!
Köszönöm, Éva! :)
Megjegyzés küldése