Hozzávalók: 1 báránycomb, só, durvára őrölt bors, 1 citrom, 2-3 cm-es friss gyömbér, 2-3 dl húsleves
Elkészítése:
A húst megmossuk, levagdossuk róla az oda nem illő zsiradékot, hártyákat, majd szárazra törölgetjük. Bedörzsöljük sóval meg borssal, és tűzálló edénybe fektetjük. A gyömbért meghámozzuk, és apróra vágjuk, a citromot forró víz alatt jól megsikáljuk, és karikára vágjuk. A bárányra szórjuk a felaprított gyömbért, befedjük a citromkarikákkal, aláöntjük a húslevest, az edényt lefedjük, és forró sütőbe toljuk 1-1,5 órára. Az utolsó 10-15 percben fedő nélkül sütjük, hogy szép pirosra süljön. Tálalhatjuk hagyományosan krumplipürével, de valamilyen különlegesebb körettel is kipróbálható, pl. zöldborsópürével és tejszínes sárgarépával.
EK - 2011/4
EK - 2011/4
1 megjegyzés:
Nagyon guszta ez a báránycomb, és szépen is tálaltad!
Megjegyzés küldése