2012. február 1., szerda

Sokmagvas sült krumpli

Finom és laktató. Köretként és önmagában is. Szép pirosra sül, bár a végtermékről fotóm nincs.:P Zöldségnapon valamiylen friss salátával vagy savanyú káposztával kitűnő, ízletes fogás. Mennyiségeket nem írok, hiszen bármekkora mennyiségből készíthető, de számítani kell arra, hogy sok fogy belőle. :)



Sokmagvas sült krumpli

Hozzávalók: krumpli, magvak (pl. tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag), rózsabors, petrezselyemzöld, só, bors, olaj.

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, és egy tálba tesszük. Alaposan megsózzuk, megborsozzuk, meglocsoljuk (olíva)olajjal, és megszórjuk a magvakkal mega  rózsaborssal. Kézzel jól átforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk. Rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, aláöntünk max. 1 dl vizet, lefedjük alufóliával, és forró sütőbe toljuk. 30-35 percig sütjük alufóliával, majd levesszük a fóliát és rápirítunk a tetejére. Önmagában és köretként is nagyon finom és mutatós. Bármilyen saláta, savanyúság illik mellé.

KRUMP. - 2015.

8 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jól néz ki, finom lehet! A krumplit mi is nagyon szeretjük, minden formában :)

iri írta...

A mindennapi krumpli , milyen vonzo tud lenni!

Emi írta...

Én is imádom a krumplit bárhogy készítve. Ez a sokmagos változat pedig nagyon tetszik. Egyszerű és különleges. Ki fogom próbálni:)

Vicuska írta...

Én a sok magot imádom, ha akad alatta egy kis krumpli is, az sem baj :)

Életünk és ételeink írta...

Nagyon guszta, egy újabb remek ötlet a magvak felhasználására!

Kati írta...

El tudom képzelni milyen fincsi lehet, sültkrumplit imádjuk:)

Elisabeth írta...

Nagyon tetszik a krumplid...gyönyörü. szines, és kimondottan nagyon finom!

sedith írta...

Köszönöm, lányok! Zöldségnapra készült, és eredetileg csak sima tepsis krumpli akart lenni. Aztán hirtelen eszembe jutott, hogy mi lenne, ha "bemagoznám".:P Mondjuk, annyit hozzáfűznék, hogy ha valaki nem ismeri a rózsabors ízét, akkor csak keveset tegyen belőle, mert eléggé karakteres aromája van.

Related Posts with Thumbnails

2012. február 1., szerda

Sokmagvas sült krumpli

Finom és laktató. Köretként és önmagában is. Szép pirosra sül, bár a végtermékről fotóm nincs.:P Zöldségnapon valamiylen friss salátával vagy savanyú káposztával kitűnő, ízletes fogás. Mennyiségeket nem írok, hiszen bármekkora mennyiségből készíthető, de számítani kell arra, hogy sok fogy belőle. :)



Sokmagvas sült krumpli

Hozzávalók: krumpli, magvak (pl. tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag), rózsabors, petrezselyemzöld, só, bors, olaj.

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, és egy tálba tesszük. Alaposan megsózzuk, megborsozzuk, meglocsoljuk (olíva)olajjal, és megszórjuk a magvakkal mega  rózsaborssal. Kézzel jól átforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk. Rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, aláöntünk max. 1 dl vizet, lefedjük alufóliával, és forró sütőbe toljuk. 30-35 percig sütjük alufóliával, majd levesszük a fóliát és rápirítunk a tetejére. Önmagában és köretként is nagyon finom és mutatós. Bármilyen saláta, savanyúság illik mellé.

KRUMP. - 2015.

8 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jól néz ki, finom lehet! A krumplit mi is nagyon szeretjük, minden formában :)

iri írta...

A mindennapi krumpli , milyen vonzo tud lenni!

Emi írta...

Én is imádom a krumplit bárhogy készítve. Ez a sokmagos változat pedig nagyon tetszik. Egyszerű és különleges. Ki fogom próbálni:)

Vicuska írta...

Én a sok magot imádom, ha akad alatta egy kis krumpli is, az sem baj :)

Életünk és ételeink írta...

Nagyon guszta, egy újabb remek ötlet a magvak felhasználására!

Kati írta...

El tudom képzelni milyen fincsi lehet, sültkrumplit imádjuk:)

Elisabeth írta...

Nagyon tetszik a krumplid...gyönyörü. szines, és kimondottan nagyon finom!

sedith írta...

Köszönöm, lányok! Zöldségnapra készült, és eredetileg csak sima tepsis krumpli akart lenni. Aztán hirtelen eszembe jutott, hogy mi lenne, ha "bemagoznám".:P Mondjuk, annyit hozzáfűznék, hogy ha valaki nem ismeri a rózsabors ízét, akkor csak keveset tegyen belőle, mert eléggé karakteres aromája van.