2012. február 1., szerda
Sokmagvas sült krumpli
Sokmagvas sült krumpli
Hozzávalók: krumpli, magvak (pl. tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag), rózsabors, petrezselyemzöld, só, bors, olaj.
Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, és egy tálba tesszük. Alaposan megsózzuk, megborsozzuk, meglocsoljuk (olíva)olajjal, és megszórjuk a magvakkal mega rózsaborssal. Kézzel jól átforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk. Rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, aláöntünk max. 1 dl vizet, lefedjük alufóliával, és forró sütőbe toljuk. 30-35 percig sütjük alufóliával, majd levesszük a fóliát és rápirítunk a tetejére. Önmagában és köretként is nagyon finom és mutatós. Bármilyen saláta, savanyúság illik mellé.
KRUMP. - 2015.
2012. február 1., szerda
Sokmagvas sült krumpli
Sokmagvas sült krumpli
Hozzávalók: krumpli, magvak (pl. tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag), rózsabors, petrezselyemzöld, só, bors, olaj.
Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, és egy tálba tesszük. Alaposan megsózzuk, megborsozzuk, meglocsoljuk (olíva)olajjal, és megszórjuk a magvakkal mega rózsaborssal. Kézzel jól átforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk. Rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, aláöntünk max. 1 dl vizet, lefedjük alufóliával, és forró sütőbe toljuk. 30-35 percig sütjük alufóliával, majd levesszük a fóliát és rápirítunk a tetejére. Önmagában és köretként is nagyon finom és mutatós. Bármilyen saláta, savanyúság illik mellé.
KRUMP. - 2015.
8 megjegyzés:
- Katalin írta...
-
Nagyon jól néz ki, finom lehet! A krumplit mi is nagyon szeretjük, minden formában :)
- 2012. február 1. 10:42
- iri írta...
-
A mindennapi krumpli , milyen vonzo tud lenni!
- 2012. február 1. 15:19
- Emi írta...
-
Én is imádom a krumplit bárhogy készítve. Ez a sokmagos változat pedig nagyon tetszik. Egyszerű és különleges. Ki fogom próbálni:)
- 2012. február 1. 15:43
- Vicuska írta...
-
Én a sok magot imádom, ha akad alatta egy kis krumpli is, az sem baj :)
- 2012. február 1. 19:20
- Életünk és ételeink írta...
-
Nagyon guszta, egy újabb remek ötlet a magvak felhasználására!
- 2012. február 1. 19:37
- Kati írta...
-
El tudom képzelni milyen fincsi lehet, sültkrumplit imádjuk:)
- 2012. február 1. 21:31
- Elisabeth írta...
-
Nagyon tetszik a krumplid...gyönyörü. szines, és kimondottan nagyon finom!
- 2012. február 1. 22:54
- sedith írta...
-
Köszönöm, lányok! Zöldségnapra készült, és eredetileg csak sima tepsis krumpli akart lenni. Aztán hirtelen eszembe jutott, hogy mi lenne, ha "bemagoznám".:P Mondjuk, annyit hozzáfűznék, hogy ha valaki nem ismeri a rózsabors ízét, akkor csak keveset tegyen belőle, mert eléggé karakteres aromája van.
- 2012. február 3. 8:26
8 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki, finom lehet! A krumplit mi is nagyon szeretjük, minden formában :)
A mindennapi krumpli , milyen vonzo tud lenni!
Én is imádom a krumplit bárhogy készítve. Ez a sokmagos változat pedig nagyon tetszik. Egyszerű és különleges. Ki fogom próbálni:)
Én a sok magot imádom, ha akad alatta egy kis krumpli is, az sem baj :)
Nagyon guszta, egy újabb remek ötlet a magvak felhasználására!
El tudom képzelni milyen fincsi lehet, sültkrumplit imádjuk:)
Nagyon tetszik a krumplid...gyönyörü. szines, és kimondottan nagyon finom!
Köszönöm, lányok! Zöldségnapra készült, és eredetileg csak sima tepsis krumpli akart lenni. Aztán hirtelen eszembe jutott, hogy mi lenne, ha "bemagoznám".:P Mondjuk, annyit hozzáfűznék, hogy ha valaki nem ismeri a rózsabors ízét, akkor csak keveset tegyen belőle, mert eléggé karakteres aromája van.
Megjegyzés küldése