Igaz, még nincs tél, még nem egészen jó a káposztalé, családunkban azonban tegnap már elkezdődött a sertésölő szezon, úgyhogy lezajlott az első torokpecsenye-evés is.
Torokpecsenye
Hozzávalók 8
személyre: kb. 2 kg friss, zsírosabb sertéshús, 2 nagy evőkanál zsír, só, bors,
pirospaprika, 1 maréknyi tisztított fokhagyma; a tálaláshoz: puliszka és
savanyúság vagy káposztalé.
Elkészítése: A
húst nagyobb kockákra vágjuk, majd rádobjuk a felforrósított zsírra, és nagy
lángon, állandóan kavargatva kissé megpirítjuk. Amikor a darabkák egy kis
kérget kaptak, megszórjuk sóval és borssal, illetve hozzáadjuk a fokhagymának
kb. a felét, áttörve. Fedő alatt, gyakran megkavarva, és – hogy oda ne kapjon –
állandóan kevés forró vízzel felöntve puhára pároljuk. Amikor a hús elkészült,
levesszük az edényről a fedőt, és hagyjuk zsírjára sülni. Ekkor rátesszük a
maradék áttört fokhagymát, egyet-kettőt rottyantunk rajta, végül pedig
megszórjuk pirospaprikával, elkavarjuk, és rögtön félrevesszük a tűzhelyről.
Puliszkával és savanyúsággal vagy káposztalével tálaljuk.
KAL - 2013.
KAL - 2013.
3 megjegyzés:
Nálunk is így készül.Mi puliszkával és savanyú káposztalével esz(tt)ük:)
Oo imadom a torokpecsenyet🥰
Én is szeretem, de csak keveset tudok enni belőle, túl zsíros nekem. :)
Megjegyzés küldése