Éppen fő a füstölt lapockás bableves, de kissé elszámítottam magam az idővel. Nem lett készen ebédig, ezért ezzel a vegán finomsággal kedveskedtem lányaimnak és magamnak. A férjem... majd desszertnek fogja enni, a bableves után... :)
Fahéjas, rumos szilvakrémleves
Hozzávalók: 50 dkg kimagozott szilva (nálam fagyasztott), 2 evőkanál rozspehely, 2 evőkanál zabpehely, csipetnyi só, 1/2 evőkanál sztéviapor (vagy cukor ízlés szerint), 1 evőkanál agavészirup (vagy méz), 1/2 citrom leve, 1/2 evőkanál rumkivonat, 1/2 teáskanál fahéj.
Elkészítése: Felforralunk kb. 1 l vizet, majd beledobjuk a fagyasztott szilvát. Amikor újra felforr, hozzáadjuk a gabonapelyheket, és együtt főzzük kb. 7-8 percig. Ekkor botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a sztéviát meg a citromlevet, és még egyet-kettőt lobbantunk rajta. Miután félrevettük a lángról, belekavarjuk az agavészirupot, a rumkivonatot és a fahéjat. Forrón, langyosan, hidegen egyaránt finom.
Tipp: Ha gyerekek nem esznek belőle, igazi rummal is ízesíthető.
KAL - 2014.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2013. január 9., szerda
Fahéjas, rumos szilvakrémleves
Éppen fő a füstölt lapockás bableves, de kissé elszámítottam magam az idővel. Nem lett készen ebédig, ezért ezzel a vegán finomsággal kedveskedtem lányaimnak és magamnak. A férjem... majd desszertnek fogja enni, a bableves után... :)
Fahéjas, rumos szilvakrémleves
Hozzávalók: 50 dkg kimagozott szilva (nálam fagyasztott), 2 evőkanál rozspehely, 2 evőkanál zabpehely, csipetnyi só, 1/2 evőkanál sztéviapor (vagy cukor ízlés szerint), 1 evőkanál agavészirup (vagy méz), 1/2 citrom leve, 1/2 evőkanál rumkivonat, 1/2 teáskanál fahéj.
Elkészítése: Felforralunk kb. 1 l vizet, majd beledobjuk a fagyasztott szilvát. Amikor újra felforr, hozzáadjuk a gabonapelyheket, és együtt főzzük kb. 7-8 percig. Ekkor botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a sztéviát meg a citromlevet, és még egyet-kettőt lobbantunk rajta. Miután félrevettük a lángról, belekavarjuk az agavészirupot, a rumkivonatot és a fahéjat. Forrón, langyosan, hidegen egyaránt finom.
Tipp: Ha gyerekek nem esznek belőle, igazi rummal is ízesíthető.
KAL - 2014.
Fahéjas, rumos szilvakrémleves
Hozzávalók: 50 dkg kimagozott szilva (nálam fagyasztott), 2 evőkanál rozspehely, 2 evőkanál zabpehely, csipetnyi só, 1/2 evőkanál sztéviapor (vagy cukor ízlés szerint), 1 evőkanál agavészirup (vagy méz), 1/2 citrom leve, 1/2 evőkanál rumkivonat, 1/2 teáskanál fahéj.
Elkészítése: Felforralunk kb. 1 l vizet, majd beledobjuk a fagyasztott szilvát. Amikor újra felforr, hozzáadjuk a gabonapelyheket, és együtt főzzük kb. 7-8 percig. Ekkor botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a sztéviát meg a citromlevet, és még egyet-kettőt lobbantunk rajta. Miután félrevettük a lángról, belekavarjuk az agavészirupot, a rumkivonatot és a fahéjat. Forrón, langyosan, hidegen egyaránt finom.
Tipp: Ha gyerekek nem esznek belőle, igazi rummal is ízesíthető.
KAL - 2014.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése