A "nagy visszatérés" :D örömére egy szemet-szájat gyönyörködtető színes finomsággal jelentkezem. Ezt készítettem szilveszterre, amit az Erdélyi konyha stábjának egy részével töltöttünk el gyönyörű környezetben, tartalmasan és nagy-nagy jókedvben. :) Az ötletet INNEN vettem, de végül nálam kissé másra sikeredett. :)
Háromszínű, túrókrémes, sonkás tekercs
Hozzávalók:
- a zöld piskótához: 2 tojás, 10 dkg spenótpüré, 3 cikk fokhagyma, 1 teáskanál szárított kapor, 1 evőkanál tejföl, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, só, bors;
- a piros piskótához: 2 tojás, 2 evőkanál paprikalekvár, 1 kis csokor friss oregánó, 1 evőkanál tejföl, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, só, bors;
- a "fehér" piskótához: 2 tojás, 10 dkg mag nélküli fekete olajbogyó, 5 dkg reszelt sajt, 3-4 evőkanál tejföl, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, só, bors;
- a krémhez: 35 dkg házi krémtúró vagy mascarpone és kevés citromlé, 5 keményre főtt tojás, 1/2 piros húsú kaliforniai paprika, 1 kis csokor petrezselyemzöld, só, bors, tejföl;
- továbbá: sonkaszeletek (nekem 7 kellett).
Elkészítése:
Előkészítünk 4 tálat. Szétválasztjuk a tojásokat úgy, hogy az összes fehérjét az egyik tálba tesszük, a sárgájákat pedig kettőnként a másik három tálba. Mindegyik tálba külön-külön beletesszük a különféle színű piskóták hozzávalóit, jól elkeverjük, majd egyenlően szétosztjuk a csipet sóval keményre vert tojáshabot, és óvatos mozdulatokkal egynemű masszává dolgozzuk mindegyiket. Egy nagyméretű (kb. 35*40 cm-es) tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a háromféle masszát tetszés szerint beleöntjük-kanalazzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.Miután a lap megsült, kivesszük a sütőből, és a sütőpapír segítségével azonnyomban feltekerjük. Ezután konyharuhába csomagoljuk, és így hagyjuk kihűlni. A krémhez villával összetörjük a főtt tojásokat, alaposan összekeverjük a túróval meg a finomra aprított piros húsú paprikával és petrezselyemzölddel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd annyi tejfölt keverünk hozzá, hogy jól kenhető krémet kapjunk belőle. Miután a piskóta kihűlt, óvatosan kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és kiterítjük vigyázva, hogy nehogy elszakadjon. Kevés krémmel nagyon vékonyan megkenjük, majd ráfektetjük a sonkaszeleteket, és elsimítjuk rajta a maradék krémet. Frissentartó fólia segítségével óvatosan feltekerjük, szorosan belecsavarjuk a fóliába, végeit összefogjuk, és néhány órára hideg helyre tesszük, hogy az ízek kissé összeérjenek, illetve a tekercs összeálljon. Tálaláskor 1/2-1 cm vastag szeleteket vágunk belőle, és tetszés szerinti friss zöldségek társaságában tálcára helyezzük.
KT - 2015/10
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2013. január 2., szerda
Háromszínű töltött tekercs
A "nagy visszatérés" :D örömére egy szemet-szájat gyönyörködtető színes finomsággal jelentkezem. Ezt készítettem szilveszterre, amit az Erdélyi konyha stábjának egy részével töltöttünk el gyönyörű környezetben, tartalmasan és nagy-nagy jókedvben. :) Az ötletet INNEN vettem, de végül nálam kissé másra sikeredett. :)
Háromszínű, túrókrémes, sonkás tekercs
Hozzávalók:
- a zöld piskótához: 2 tojás, 10 dkg spenótpüré, 3 cikk fokhagyma, 1 teáskanál szárított kapor, 1 evőkanál tejföl, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, só, bors;
- a piros piskótához: 2 tojás, 2 evőkanál paprikalekvár, 1 kis csokor friss oregánó, 1 evőkanál tejföl, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, só, bors;
- a "fehér" piskótához: 2 tojás, 10 dkg mag nélküli fekete olajbogyó, 5 dkg reszelt sajt, 3-4 evőkanál tejföl, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, só, bors;
- a krémhez: 35 dkg házi krémtúró vagy mascarpone és kevés citromlé, 5 keményre főtt tojás, 1/2 piros húsú kaliforniai paprika, 1 kis csokor petrezselyemzöld, só, bors, tejföl;
- továbbá: sonkaszeletek (nekem 7 kellett).
Elkészítése:
Előkészítünk 4 tálat. Szétválasztjuk a tojásokat úgy, hogy az összes fehérjét az egyik tálba tesszük, a sárgájákat pedig kettőnként a másik három tálba. Mindegyik tálba külön-külön beletesszük a különféle színű piskóták hozzávalóit, jól elkeverjük, majd egyenlően szétosztjuk a csipet sóval keményre vert tojáshabot, és óvatos mozdulatokkal egynemű masszává dolgozzuk mindegyiket. Egy nagyméretű (kb. 35*40 cm-es) tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a háromféle masszát tetszés szerint beleöntjük-kanalazzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.Miután a lap megsült, kivesszük a sütőből, és a sütőpapír segítségével azonnyomban feltekerjük. Ezután konyharuhába csomagoljuk, és így hagyjuk kihűlni. A krémhez villával összetörjük a főtt tojásokat, alaposan összekeverjük a túróval meg a finomra aprított piros húsú paprikával és petrezselyemzölddel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd annyi tejfölt keverünk hozzá, hogy jól kenhető krémet kapjunk belőle. Miután a piskóta kihűlt, óvatosan kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és kiterítjük vigyázva, hogy nehogy elszakadjon. Kevés krémmel nagyon vékonyan megkenjük, majd ráfektetjük a sonkaszeleteket, és elsimítjuk rajta a maradék krémet. Frissentartó fólia segítségével óvatosan feltekerjük, szorosan belecsavarjuk a fóliába, végeit összefogjuk, és néhány órára hideg helyre tesszük, hogy az ízek kissé összeérjenek, illetve a tekercs összeálljon. Tálaláskor 1/2-1 cm vastag szeleteket vágunk belőle, és tetszés szerinti friss zöldségek társaságában tálcára helyezzük.
KT - 2015/10
Háromszínű, túrókrémes, sonkás tekercs
Hozzávalók:
- a zöld piskótához: 2 tojás, 10 dkg spenótpüré, 3 cikk fokhagyma, 1 teáskanál szárított kapor, 1 evőkanál tejföl, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, só, bors;
- a piros piskótához: 2 tojás, 2 evőkanál paprikalekvár, 1 kis csokor friss oregánó, 1 evőkanál tejföl, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, só, bors;
- a "fehér" piskótához: 2 tojás, 10 dkg mag nélküli fekete olajbogyó, 5 dkg reszelt sajt, 3-4 evőkanál tejföl, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, só, bors;
- a krémhez: 35 dkg házi krémtúró vagy mascarpone és kevés citromlé, 5 keményre főtt tojás, 1/2 piros húsú kaliforniai paprika, 1 kis csokor petrezselyemzöld, só, bors, tejföl;
- továbbá: sonkaszeletek (nekem 7 kellett).
Elkészítése:
Előkészítünk 4 tálat. Szétválasztjuk a tojásokat úgy, hogy az összes fehérjét az egyik tálba tesszük, a sárgájákat pedig kettőnként a másik három tálba. Mindegyik tálba külön-külön beletesszük a különféle színű piskóták hozzávalóit, jól elkeverjük, majd egyenlően szétosztjuk a csipet sóval keményre vert tojáshabot, és óvatos mozdulatokkal egynemű masszává dolgozzuk mindegyiket. Egy nagyméretű (kb. 35*40 cm-es) tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a háromféle masszát tetszés szerint beleöntjük-kanalazzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.Miután a lap megsült, kivesszük a sütőből, és a sütőpapír segítségével azonnyomban feltekerjük. Ezután konyharuhába csomagoljuk, és így hagyjuk kihűlni. A krémhez villával összetörjük a főtt tojásokat, alaposan összekeverjük a túróval meg a finomra aprított piros húsú paprikával és petrezselyemzölddel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd annyi tejfölt keverünk hozzá, hogy jól kenhető krémet kapjunk belőle. Miután a piskóta kihűlt, óvatosan kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és kiterítjük vigyázva, hogy nehogy elszakadjon. Kevés krémmel nagyon vékonyan megkenjük, majd ráfektetjük a sonkaszeleteket, és elsimítjuk rajta a maradék krémet. Frissentartó fólia segítségével óvatosan feltekerjük, szorosan belecsavarjuk a fóliába, végeit összefogjuk, és néhány órára hideg helyre tesszük, hogy az ízek kissé összeérjenek, illetve a tekercs összeálljon. Tálaláskor 1/2-1 cm vastag szeleteket vágunk belőle, és tetszés szerinti friss zöldségek társaságában tálcára helyezzük.
KT - 2015/10
4 megjegyzés:
- Györgyi írta...
-
Hmmm:) Ez az étel igazán méltó volt az év lezárásához! Nagyon guszta:)))
- 2013. január 2. 15:42
- sedith írta...
-
Janka, köszönöm szépen! Igazán finom volt, és rengeteg lehetpség rejlik benne: zesítésnek, krémnek csak a fantázia szabhat határt.:) Boldog új évet neked!:)
- 2013. január 2. 16:25
- trollanyu írta...
-
Csodás látvány, nagyon jó ötlet ez a 3 színű tekercs. Boldog új évet kívánok Neked és Családodnak:)
- 2013. január 2. 22:08
- Katalin írta...
-
Gyönyörű lett a hidegtálad!
Boldog új évet, és a továbbiakban is sok finomságot :)) - 2013. január 3. 8:57
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Hmmm:) Ez az étel igazán méltó volt az év lezárásához! Nagyon guszta:)))
Janka, köszönöm szépen! Igazán finom volt, és rengeteg lehetpség rejlik benne: zesítésnek, krémnek csak a fantázia szabhat határt.:) Boldog új évet neked!:)
Csodás látvány, nagyon jó ötlet ez a 3 színű tekercs. Boldog új évet kívánok Neked és Családodnak:)
Gyönyörű lett a hidegtálad!
Boldog új évet, és a továbbiakban is sok finomságot :))
Megjegyzés küldése